Χανιά: Το Ελαφονήσι χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες| φωτο

0
880

Ο πρώτος φετινός καύσωνας, βρήκε το Ελαφονήσι απροετοίμαστο, χωρίς την πανέμορφη παραλία, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. 

Έτσι όσοι πήγαν το Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ώρες από το.,.. παρελθόν της  διάσημης παραλίας, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 

Η εικόνα πάντως που παρουσίασε η παραλία του Ελαφονησίου, έδωσε την αφορμή στον ερευνητή-γεωπόνο κ. Νίκο Χαρτζουλάκη, που ανέβασε και τις φωτογραφίες,  να κάνει λόγο σε ανάρτησή του για εγκατάλειψη της περιοχής, από την Μονομετοχική του Δήμου Κισάμου, που είναι υπεύθυνη για την εκμετάλλευση της διάσημης παραλίας, τουλάχιστον στο τμήμα που ανήκει χωροταξικά στο συγκεκριμένο Δήμο.

 

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά:

Το Λαφονήσι σήμερα!
Σήμερα η εξόρμηση για αναζήτηση εδώδιμων αγριόχορτων ήταν στα Εννιά Χωριά και ο δρόμος μ’ έβγαλε μέχρι το Λαφονήσι. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω μια έτοιμη και καλά οργανωμένη παραλία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει λόγω πανδημίας ή έστω ότι θα γινόταν οργασμός εργασιών για να δεχθεί η φανταστική αυτή παραλία τους επισκέπτες.
Με 4 καλά αμειβόμενους αντιπροέδρους η Μονομετοχική του δήμου που έχει τη διαχείριση και τουλάχιστον 2,5 μήνες που είχαν για να σχεδιάσουν και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα θα περίμενε ο επισκέπτης όλα να ήταν έτοιμα για να απολαύσει με ασφάλεια το μπάνιο του.
Η περιοχή δυστυχώς, όπως επισήμαναν πολλοί από τους επισκέπτες, είναι υπό εγκατάλειψη. Από το χωματόδρομο που δεν έχει στρωθεί μετά τις βροχές, την έλλειψη συντήρησης των μονοπατιών προς την παραλία, την είσοδο των αυτοκινήτων μέχρι σχεδόν την παραλία και την έλλειψη κάποιων ατόμων να ενημερώνουν για τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν. Και πολλά άλλα …..
Μάλλον έχουν άλλες προτεραιότητες!