Χανιά: Το είχε δεμένο στο προφυλακτήρα και το έσερνε στο οδόστρωμα | Καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου

0
54

Ένα ακόμη περιστατικό βάναυσης συμπεριφοράς σε ζώο, έφερε στο φως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, ένας ηλικιωμένος σκύλος, εντοπίστηκε από οδηγούς να σέρνεται κυριολεκτικά στο οδόστρωμα της οδού Κισάμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του τον είχε δεμένο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Χθες ενημερωθήκαμε για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισσάμου, με ένα σκύλο αλυσοδεμένο στον προφυλακτήρα. Ο σκύλος σερνόταν στο οδόστρωμα , ανήμπορος να αντιδράσει.
Ευτυχώς κάποιοι άλλοι οδηγοί πρόσεξαν το συμβάν και το σταμάτησαν εγκαίρως, πριν σκοτωθεί ο σκύλος. Ο κηδεμόνας του ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ο Λάκης έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο. Για την ώρα νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ώστε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσής του, αφού παρόλο που υποχρεώθηκε να τον πάει στο γιατρό, τον άφησε ανήμπορο και δεμένο στην πυλωτή.
Μας ενημέρωσαν περίοικοι ότι δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και τον μεταφέραμε στον κτηνίατρο.
Είναι παππούλης με αρθριτικά και αύριο θα κάνουμε βιοχημικές εξετάσεις και υπέρηχο κοιλίας, αφού προς το παρόν ήπιε μόνο νερό και δεν τρώει.
Δεν μπορούμε όμως να τον φιλοξενήσουμε, τα σπίτια όλων των εθελοντών είναι γεμάτα και δεν υπάρχει τρόπος να φύγει από το μέρος που τον κακοποιούν εάν δεν βρούμε άμεσα ένα σπίτι!
Ας δώσουμε μια ευκαιρία στο Λάκη να ζήσει ήρεμα το χρόνο που του απομένει!

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter