Χανιά: Τι ζητά ο Σύλλογος Επιχειρηματιών, από το Δήμαρχο Πλατανιά

0
128

Το Δ.Σ του συλλόγου επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος», απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την επανεκλογή του στο Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη.

Στην επιστολή παράλληλα καταγράφονται μία σειρά από παρατηρήσεις και αιτήματα, για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Σύλλογος επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «Ο ΙΑΡΔΑΝΟΣ», σας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας και σας εύχεται μία επιτυχημένη και παραγωγική θητεία.

Με την αφορμή αυτής της επιστολής, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή μας αποτελεί την ναυαρχίδα του Τουρισμού όχι μόνο για το Νομό Χανίων αλλά κ για ολόκληρη την Κρήτη! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ο καθένας από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του – Αιρετοί, Υπηρεσίες, Τοπικοί Φορείς, Σύλλογοι, κλπ – πρέπει να συνεργαστούμε, για τα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν και συνεπώς να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε τις βάσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Σημαντικά έργα που αποτελούν βασική προϋπόθεση σε έναν τόπο για να μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά είναι οι υποδομές, οι οποίες πρέπει να εκσυγχρονιστούν με την βελτίωση των δρόμων, την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τον φωτισμό όλων των μικρών κάθετων δρόμων και τέλος την ανάπλαση και ανάδειξη του παλιού χωριού Πλατανιά καθώς και την τοποθέτηση ομοιόμορφων διαφημιστικών ταμπελών όπως ορίζει η νομοθεσία.

Επιπλέον, μια σειρά σημαντικών έργων μικρών και μεγαλύτερων, που πρόκειται να συμβάλουν με τη σειρά τους στην αλλαγή της λειτουργίας και της εικόνας της περιοχής μας αλλά και κυρίως της καθημερινότητας των δημοτών μας, είναι να επικεντρωθούμε στην δημιουργία ενός παραλιακού πεζόδρομου (από Πλατανιά έως Μάλεμε)με φωτισμό και παγκάκια, στην ανάπλαση του λιμένα Πλατανιά και την δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για εντατικούς ελέγχους, την δημιουργία του Ποδηλατόδρομου και φυσικά να δοθεί μία οριστική λύση με το του κυκλοφοριακό πρόβλημα με την δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και μόνιμων θέσεων για τα τουριστικά λεωφορεία.

Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός του φαινόμενου των all inclusive που συρρικνώνει ολοένα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή μας και γι αυτό απαιτείται διάλογος και αξιοποίηση εμπειριών από ξένες χώρες με αναπτυγμένο τουριστικό κλάδο.

Ο Σύλλογος μας εδώ και 10 χρόνια στηρίζει με τις δικές του δυνάμεις και έχει καταφέρει να συμβάλει σε σημαντικά θέματα όπως, στην δημιουργία και λειτουργία του Infokiosk στην πλατεία του Πλατανιά, στην δημιουργία και καθιέρωση του θεσμού των υπαλλήλων Security για την ασφάλεια του Δήμου Πλατανιά, στην ετήσια συμμετοχή μας σε Διεθνής Εκθέσεις Τουρισμού, προβάλλοντας πάντα το Δήμο μας, και τέλος στην συμμετοχή μας σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και κυκλοφοριακής αγωγής.

Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες ονειρευόμαστε ένα σύγχρονο Δήμο Πλατανιά που θα αποτελεί έναν ανταγωνιστικό και ελκυστικό τουριστικό προορισμό με σύγχρονες υποδομές, διαφορετικό από τους υπόλοιπους προορισμούς, ένα πραγματικά μοναδικό τόπο, όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά όλοι οι επιχειρηματίες, 12 μήνες το χρόνο, εξασφαλίζοντας την ευημερία των κατοίκων και την ευημερία των επισκεπτών μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δούμε τον Δήμο μας ένα σύγχρονο , πρωτοπόρο και περιζήτητο προορισμό.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία και καλή δύναμη στα καθήκοντα σας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά  «ο Ιάρδανος»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter