Χανιά: Τι ψάχνει ο Κ. Μητσοτάκης για να κλείσει το ψηφοδέλτιο; Ποιοι είναι οι σίγουροι. Όλες οι πληροφορίες

0
921

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Νομό Χανίων, καθώς από το απόγευμα της Δευτέρας η χώρα έχει εισέλθει και επίσημα πλέον σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, η ανακοίνωση των έξι ονομάτων που θα απαρτίζουν το συνδυασμό του κόμματος στα Χανιά, αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η καθυστέρηση των ονομάτων καθυστερεί καθώς φαίνεται να υπάρχει κάτι ακόμη που ψάχνει ο αρχηγός της ΝΔ, για την περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου, με στόχο την πρωτιά της ΝΔ στο Νομό, στις εθνικές εκλογές.

Αυτό αποτελεί άλλωστε και το στρατηγικό στόχο του κόμματος, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που έδειξε ένα μεγάλο “κλείσιμο της ψαλίδας” ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με τη διαφορά να περιορίζεται πλέον στις τρεις μόνο ποσοστιαίες μονάδες.

Διαφορά η οποία σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, είναι εφικτή να καλυφθεί.

Αυτό δείχνει να το πιστεύει και ο αρχηγός του κόμματος, που γνωρίζει καλά αλλά και ενδιαφέρεται πολύ για τα Χανιά, την ιδιαίτερη του πατρίδα.

Έτσι μέχρι και την τελευταία στιγμή, φαίνεται να γίνονται ανεπίσημα και με διακριτικότητα, διερευνητικές επαφές, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έχουν προσεγγιστεί πρόσωπα, που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αλλά έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και είναι γνωστά στην κοινωνία των Χανίων. 

Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν, οι σίγουροι του ψηφοδελτίου, είναι τέσσερις:

Η πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην Υφυπουργός κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης. 

Από εκεί και μετά, πολύ μεγάλες πιθανότητες έχει η υποψηφιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Χανίων κ. Γιώργου Σχοινοπλοκάκη, ο οποίος να υπενθυμίσουμε δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, ενώ εάν δεν βρεθεί τελικά άλλο πρόσωπο, η έκτη θέση θα πάει στη Δικηγόρο και πολιτευτή κ. ‘Ελβη Στασίνου. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter