Χανιά: Τη Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

0
354

Στα Χανιά βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή για να παραστεί στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε τη Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι, όπου είχε συνάντηση με τον ηγούμενο του μοναστηριού, επίσκοπο Δορυλαίου, Δαμασκηνό.

Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του μοναστηριού και για τις αναγκαίες εργασίες που θα πρέπει να προχωρήσουν για την αποκατάστασή του.

 

Στη σελίδα της Μονής σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται:

«Την Ιερά Μονή μας επισκέφτηκε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υιό του Κωνσταντίνο πραγματοποιώντας ανεπίσημη επίσκεψη. Ενδιαφέρθηκε για τη διαδικασία ανακαίνισης της Μονής, την οποία έχει αναλάβει προσωπικά.

Επίσης συνεχάρη από κοντά τον επίσκοπο Δορυλαίου και καθηγούμενο της Μονής μας κ.κ. Δαμασκηνό για την εκλογή και τη χειροτονία του, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε έχει κάνει σημαντικό έργο στην ιστορική Μονή.

Στην παρέα ήταν και ο γνωστός ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά για το μνημόσυνο του Κ. Μητσοτάκη».