Χανιά: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις για τη γη που… κατάπιαν τα ποτάμια στη θεομηνία του χειμώνα;

0
126

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, ακούμε συνεχώς για εκατομμύρια χρηματοδοτήσεων, προς την Περιφέρεια και τους πληγέντες Δήμους, για την αποκατάσταση των εκτεταμένων καταστροφών, που προκάλεσε η κακοκαιρία τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Π.Ε Χανίων. 

Χρήματα που αφορούν την εκτέλεση έργων στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές. Έργα που είναι αναγκαία και απαραίτητα και καλώς χρηματοδοτούνται. 

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα για το οποίο έχουμε να ακούσουμε κάποια ενθαρρυντική είδηση, εδώ και πολλούς μήνες. 

Αφορά την καταστροφή που υπέστησαν οι ιδιώτες, κυρίως αγρότες, που είδαν την περιουσία τους, να χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Και δεν μιλάμε για ζημιές σε παραγωγή ή δέντρα, μιλάμε για ζημιές στη γη, που κυριολεκτικά την έχασαν από τη μία στιγμή στην άλλη οι ιδιοκτήτες της, από την εισβολή των μανιασμένων νερών, που κατέβασαν τα ποτάμια. 

Πέρα από κάποιες υποσχέσεις, που είχαν δοθεί σε μία συνάντηση που είχε γίνει τις ημέρες που ακολούθησαν τις καταστροφές, στην αντιπεριφέρεια Χανίων, με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, μαθαίνουμε ότι μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει προχωρήσει ως προς το θέμα των αποζημιώσεων. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο. Θα υπάρξει συνέχεια στις υποσχέσεις; Θα υλοποιηθούν κάποιες από αυτές; Ή οι άνθρωποι δεν θα πάρουν τελικά τίποτα, για τη γη που έχασαν; 

 

term_id; ?>