Χανιά: Τα… βρήκαν Σημανδηράκης-Ανδριανάκης- Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις| φωτο

0
334

Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση, που είχαν για το θέμα των Νεωρίων (δείτε εδώ)(εδώ)( …και εδώ) , φαίνεται να πέφτουν οι τόνοι, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και του επίτιμου Έφορου Αρχαιοτήτων Μιχάλη Ανδριανάκη.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Επανάστασης του Θερίσου, το βράδυ του Σαββάτου και είχαν μία τετ α τετ συζήτηση σε καλό κλίμα, για αρκετή ώρα, όπου δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι η επαναπροσέγγιση έγινε με μεσολάβηση και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη. 

Μάλιστα σήμερα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  ο Μιχάλης Ανδριανάκης, μεταξύ άλλων αναφέρει:

…δεν μπορώ να μην πω πως χάρηκα πολύ από τα όσα συζητήθηκαν και εξαγγέλθηκαν από την κ.Υπουργό και το Δήμαρχο Χανίων. Να πω πως εδώ ισχύει το «επανερχόμαστε στην κανονικότητα», αυτήν που δρομολογήθηκε κατά τη συνεδρίαση στα Χανιά του ΚΑΣ το 1997!!! και έφερνε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην πόλη. Θέλω να πιστεύω πως η εκ νέου παρουσία της κυρίας Μενδώνη στο Υπουργείο μπορεί να αποτελέσει για τα Χανιά μια «νέα εποχή», με τη συνεργασία του Δήμου και τη στήριξη των διαδικασιών από από την ισχυρή κυβερνητική παρουσία. Για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα χρειάζεται επιτέλους μακροχρόνιος σχεδιασμός και η επίμονη υλοποίησή του-χωρίς παρεκκλίσεις-σε βάθος χρόνου, κάτι που έλειψε στο παρελθόν. Σε αυτά επιμέναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι «λόγια του αέρα». Και όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια, χωρίς άλλες παρανοήσεις. Και κάθε άλλη παρανόηση πιστεύω πως έχει λήξει.

(Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Ανδριανάκη στις ΓΝΩΜΕΣ)