Χανιά: Συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Βουλής το Δ.Σ. του ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος»| φωτο

0
82

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Νίκου Βούτση, συνεδρίασε την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Βούτσης στάθηκε αρχικά στο έργο που επιτελείται από το ίδρυμα, προκειμένου να γνωρίζουμε κληροδότησε στην πατρίδα μας ο Ελευθέριος Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι η Βουλή ήταν και θα παραμείνει αρωγός του ιδρύματος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση της από τη Βουλή, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επεσήμανε πως θα έρθει προς συζήτηση μέσα στο α’ 3μηνο του 2019, όπως και το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αλλά και η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ενόψει της προσεχούς έναρξης της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι γίνεται μία συνολική προσπάθεια διόρθωσης αδικιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος, Νίκου Παπαδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που έγινε στην Αυστραλία και στην απήχηση του έργου και της προσφοράς του Εθνάρχη στους ομογενείς.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Παπαδάκης γνωστοποίησε την ίδρυση παραρτήματος του ιδρύματος στο Βελιγράδι, αλλά και για τις σημαντικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το Νοέμβριο του 2019, στο Παρίσι, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, λόγω των 100 χρόνων από την συνδιάσκεψη της Ειρήνης.