Χανιά: Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις στο ενετικό λιμάνι από το Δήμο, παρά την πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου| φωτο και video

0
221

Το πρωί του Σαββάτου, η κυβέρνηση δια μέσου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε σε όσες περιοχές και περιπτώσεις γίνεται, οι Δήμοι ανά την επικράτεια να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με χαμηλά τέλη, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, επανέλαβαν το πρωί του Σαββάτου την «παγωμένη» για ένα δίμηνο διαδικασία, αποτύπωσης των νέων διαγραμμίσεων, που μειώνουν τον παραχωρούμενο προς εκμετάλλευση χώρο, στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης του ενετικού λιμανιού των Χανίων, προκαλώντας νέες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Samedi 2 mai 2020

 

Αιτιολογώντας την επανέναρξη της διαδικασίας, το πρωί του Σαββάτου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλης Κοτσιφάκης, ανέφερε ότι «το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν η δυνατόν να συνεχιστεί λόγω καιρού και γίνεται τώρα επειδή η κίνηση στο ενετικό λιμάνι είναι «μηδενική» και υπάρχει ευκαιρία να γίνει». 

Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών ο κ. Κοτσιφάκης ανέφερε ότι υπάρχουν στα «σκαριά» πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες όταν επαναλειτουργήσουν τα καταστήματά τους, οι οποίες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Samedi 2 mai 2020

 

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κοτσιφάκης: «Σκεφτόμαστε μία μεγάλη μείωση των τελών του παραχωρούμενου χώρου, που θα αγγίξει το 50% και εξετάζουμε στα πλαίσια των ανακοινώσεων και του κ. Θεοδωρικάκου, με την παραπάνω παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, εφόσον η πρόταση αυτή γίνει αποδεκτή…»

Διευκρίνισε δε ότι επειδή το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα Χανιά, θα πρέπει όποια πρωτοβουλία αναληφθεί να προέρχεται από την κυβέρνηση. 

Σε ότι αφορά τη διαδικασία που συνεχίστηκε σημερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου ανέφερε ότι: «Δεν έγιναν καινούργιες διαγραμμίσεις. Αυτό που έγινε σήμερα είναι η συνέχιση των διαγραμμίσεων και το σβήσιμο των παλιών διαγραμμίσεων. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τα συνεργεία του δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.» 

Εάν τελικά προχωρήσει η απόφαση για την παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών ο κ. Κοτσιφάκης ανέφερε ότι «θα δούμε με τους τεχνικούς μας ποιος είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος να προχωρήσουμε στις νέες διαγραμμίσεις».