Χανιά: Συνάντηση Βάμβουκα καταστηματαρχών για το έργο της Δημοτικής Αγοράς

0
166

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων είχαν σήμερα το απόγευμα το προεδρείο του συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς στο Δημαρχείο Χανίων. 

Ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, κάλεσε τους καταστηματάρχες προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόταση που θα καταθέσει προς ψήφιση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο Χανίων. 

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι σκοπός είναι άμεσα να γίνει η προκήρυξη του έργου, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2020. 

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αγορά, το σημαντικό αυτό μνημείο των Χανίων θα παραμείνει κλειστό για 12 μήνες και στόχος των υπευθύνων είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Μάλιστα στη συζήτηση με τους καταστηματάρχες τονίστηκε ότι θα γίνουν από νωρίς και όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την Αρχαιολογία Χανίων, ώστε να μην προκύψουν στην πορεία των εργασιών επιπλέον καθυστερήσεις. 

Σε ότι αφορά στο τι θα κάνουν οι καταστηματάρχες όσο διαρκούν οι εργασίες, ο Δήμαρχος τους είπε ότι όσοι είναι φορολογικά ενήμεροι και οικονομικά εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους θα έχουν τη δυνατότητα υπογραφής 7ετούς σύμβασης με τον Δήμο Χανίων και θα τους δοθεί προτεραιότητα στην παραχώρηση καταστήματος εντός της δημοτικής αγοράς μετά την ανακατασκευή της. 

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη για χορήγηση αδειών στη λαϊκή αγορά, ώστε να δουλεύουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. 

Το κόστος της ανακατασκευής θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα 5 εκατ. ευρώ που είναι εγγεγραμμένα στον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πρωτοβουλία του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων και θα καλυφθούν με ιδίους πόρους ή με δανεισμό.