Χανιά: Συνάντηση με τους καταστηματάρχες της Αγοράς είχε ο Αλ. Μαρκογιαννάκης| φωτο

0
366

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και Ειδικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς με τους καταστηματάρχες να παρουσιάζουν τις θέσεις τους στον κ. Μαρκογιαννάκη.

Τα βασικά αιτήματα των καταστηματαρχών είναι τρία.

Το πρώτο είναι να καθυστερήσει για ένα χρόνο τουλάχιστον, η ανάθεση και η εκτέλεση του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, για να μπορέσουν να κρατήσουν «ζωντανές» τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες υπέστησαν σημαντική οικονομική ζημιά, από την υπόθεση του κορωνοϊού.

Το δεύτερο είναι να μειωθεί στους 12 μήνες, το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης του κτηρίου, όπως είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, από τους 24 μήνες που αναφέρει σαν χρονικό διάστημα αποπεράτωσης του έργου ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το τρίτο τους αίτημα είναι να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους, όσο κρατήσουν τα έργα αποκατάστασης, για να μην παραμείνουν «νεκρές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, από την πλευρά του,  ανέφερε στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς ότι αυτό στο οποίο όλοι πρέπει να συμφωνήσουν, είναι η ανάγκη να γίνει αυτό το εμβληματικό έργο για την πόλη των Χανίων.

Σε ότι αφορά τα βασικά αιτήματά των καταστηματαρχών, ανέφερε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να τα προωθήσει. 

Από τους καταστηματάρχες της Αγοράς το απόγευμα της Παρασκευής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H ΔHMOTIKH AΓOPA ΤΩΝ XANIΩN ΞEKINHΣE NA XTIZETAI TO 1911 KAI ΠAPAΔOΘHKE ΣE ΠEPIΠOY 18 MHNEΣ .

TA EΠIΣHMA EΓKAINIA ΠPAΓMATOΠOIHΘHKAN AΠO TON TOTE EΛΛHNA ΠPΩΘYΠOYPΓO EΛEYΘEPIO BENIZEΛO .

 O XPONOΣ ΠEPATΩΣHΣ TOY EPΓOY ΣIΓOYPA EINAI PEKOP AΦOY ΣHMEPA ΔEN ΞEPOYME EAN ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ 2 XPONIA .

H ΔHMOTIKH AΓOPA AΦEΘHKE NA PHMAΞEI AΦOY EΔΩ KAI 30 XPONIA KAMIA ΔHMOTIKH APXH ΔEN EKANE OYTE MIA ΣTOIXEIΩΔH ΣYNTHPHΣH .

OI KATAΣTHMATAPXEΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ AΠO THN APXH TΩN ΔIAΔIKAΣIΩN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ, HTAN ΠANTA APΩΓOI ΣTHN ΠPOΣΠAΘEIA TOY ΔHMOY NA ΞEKINHΣΕΙ TΟ EPΓΟ, ΣTO EMBΛHMATIKO MNHMEIO THΣ ΠOΛHΣ TΩN XANIΩN .

ΣHMEPA, ΣE MIA ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ, O ΔHMOΣ XANIΩN ANAKOINΩΣE OTI ΣE ΠEPIΠOY 18 MHNEΣ AΠO ΣHMEPA ΘA ΞEKINHΣEI TO  EPΓO ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘA ΔIAPKEΣEI 24 MHNEΣ ΠEPIΠOY .

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΑ XPONO ΠAPATAΣH ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΓIA NA MΠOPEΣOYME NA AMBΛYNOYME THN ZHMIA ΠOY ΠAΘAME ΦETOΣ .

 ΔEN BΛEΠOYME ME ΠOIO ΑΛΛΟ TPOΠO ΘA ΠAPAMEINOYME «ZΩNTANΟΙ»  META AΠO ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,  ME KΛEIΣTA TA KATAΣTHMATA ΜΑΣ.

ΔYΣTYXΩΣ H AΠANTHΣH TOY ΔHMΑΡΧΟΥ EINAI OTI ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,  ΓIATI YΠAPXEI O ΦOBOΣ NA XAΘEI H XPHMATOΔOTHΣH KAI OTI ΘA ΠPOXΩPHΣΕΙ TIΣ ΔIAΔIKAΣIEΣ.

 ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΘΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ IΣΩΣ TOY XPONOY NA MAΣ AΠANTHΣΕΙ  ΣXETIKA ME TO ΑΙTΗMA MAΣ .

KYPIE ΔHMAPXE ΑΠΟ ΤΗΝ AΓOPA EΔΩ KAI 110 XPONIA ZOYN ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

ΠΩΣ ΘA MΠOPEΣOYN NA EΠIBIΩΣOYN AYTΕΣ  ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ;

ΘA ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΔYNATOTHTA ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, ΣΕ ΧΩΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ;

ME AYTON ΤΟΝ TPOΠO ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠOΛH MAΣ ΘA ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ZΩNTANΟ KAI ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΔEN NOEITAI ΑΛΛΩΣΤΕ ΣE KAMIA ΜΕΓΑΛΗ ΠOΛH, ΣE OΛO TON KOΣMO NA KΛEIΣEI TO KENTPO THΣ  ΓIA ΔYO XPONIA!

ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΡΕΚΥΨΕ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ MNHMONIO ΣYNEPΓAΣIAΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΎΟ;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ TO ΔHMOTIKO ΣYMBOYΛIO XANIΩN ΓΙΑ TOYΣ ΛOΓOYΣ ΠOY ZHTAME THN ΠAPATAΣH ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ;

 META TIMHΣ TO Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΦΟΡΑΣ

KΛEIΔAPAΣ ΠANAΓIΩTHΣ

ΨEΓIANNAKHΣ ΠANTEΛHΣ

APXONTAKHΣ ΓIΩPΓOΣ

KOPΩNIΩTAKHΣ ΛEYTEPHΣ

KAPKANHΣ NIKOΛAOΣ

KATΣIΓAPAKHΣ EYTHXHΣ

MΠEMΠΛIΔAKHΣ ΓIΩPΓOΣ

 

 

term_id; ?>