Χανιά: Συμβολικός καθαρισμός του ΒΟΑΚ από το Γιάννη, το Νίκο και την Ειρήνη| φωτο

0
91

Θέλησαν να δείξουν πόσο εύκολο είναι να καθαριστεί η Εθνική οδός από τα κλαδιά, τα χόρτα και τα κάθε λογής συνθήματα στις πινακίδες και το κατάφεραν με μία συμβολική ενέργεια.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι Γιάννης Γαβριλάκης, Νίκος Μουδάκης, Ειρήνη Καλαϊτζάκη, συνοδεύουν μάλιστα αυτή την συμβολική τους πράξη με μία επιστολή που απέστειλαν προς τις Αυτοδιοικητικές και κρατικές υπηρεσίες.

Η επιστολή τους αναφέρει:

ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ-ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!

Το κλάδεμα των κλαδιών δένδρων, για εμφανή ορατότητα των πινακίδων προειδοποίησης εξόδου από κόμβο στον ΒΟΑΚ, είναι μια συμβολική ενέργεια μας για να καταδείξουμε πόσο εύκολα και γρήγορα ( σε ελάχιστα λεπτά) μπορούν να γίνουν εργασίες καθαρισμών από τα κλαδιά των φυτών στις πλευρές του ΒΟΑΚ.

Είναι αδιανόητο να περνούν τόσα χρόνια, να έχουν γίνει τόσες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα για την εγκατάλειψη σε καθαρισμούς των πλευρικών σημείων του ΒΟΑΚ, για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων, και η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων να μην έχουν επιλύσει (σε συνεργασία με την κρατική μηχανή) το μείζον αυτό πρόβλημα!

Η μόνιμη αυτή κατάσταση του εθνικού δρόμου αποδεικνύει ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν επιδιώχθηκε η συνεργασία με το … κράτος, την ευθύνη του οποίου επικαλούνται οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.

Ας μας παρουσιάσουν την επίμονη αλληλογραφία και τις ουσιαστικές ενέργειες τους για την συγκρότηση υπηρεσίας με δημιουργία μόνιμου συνεργείου καθαρισμών και συντήρησης του δρόμου στο σύνολο της διαδρομής του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη στην Κρήτη!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση της φθοράς των πινακίδων σήμανσης και κατεύθυνσης στον εθνικό δρόμο, αλλά και ο καθαρισμός από κλαδιά δένδρων και φυτών για την επίτευξη πλήρους ορατότητας των πινακίδων εισόδου και εξόδου από και προς τον ΒΟΑΚ, είναι θέμα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πόσο μάλλον που ο δρόμος χαρακτηρίζεται μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων, ιδιαίτερα την τουριστική θερινή περίοδο.

Ευελπιστούμε σε ανάληψη αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών για την συγκρότηση υπηρεσίας που θα επιλαμβάνεται αποκατάστασης φθορών και συντήρησης του ΒΟΑΚ.