Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια για τον ξυλοδαρμό καθηγητή

0
45

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί στα δικαστήρια Χανίων, όπου θα εκδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου η υπόθεση του ξυλοδαρμού καθηγητή γυμνασίου από γονέα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων αναφέρεται:

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων καταδικάζει απερίφραστα τον απρόκλητο ξυλοδαρμό συναδέλφου του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Ο εκπαιδευτικός ζήτησε από το μαθητή να φορέσει μάσκα μπαίνοντας στο σχολείο. Ο γονιός αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διαξιφισμός κουτούλησε και κλώτσησε το συνάδελφο με αποτέλεσμα ν’ αρχίσει να αιμορραγεί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και θα κάνουμε ότι απαιτηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αύριο 12μμ στα δικαστήρια Χανίων όπου θα εκδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου η υπόθεση του ξυλοδαρμού.

Για το λόγο αυτό κηρύσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12μμ με 2μμ.

Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων όλου του νομού να βάλουν στο περιθώριο τέτοιες συμπεριφορές.

Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.