Χανιά: Στη Σούδα το «θηριώδες» καταμαράν των ΗΠΑ, USNS Carson City

0
174

Την ώρα που βρίσκονται στο “κόκκινο” οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με την τουρκική προκλητικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο,  στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε ένα ακόμη θηριώδες αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

Το καταμαράν USNS Carson City, κατέπλευσε στη βάση των ΗΠΑ στο Μαράθι, προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κονστάντζα Ρουμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Αυγούστου, στη Σούδα είχε καταπλεύσει και το «αδελφάκι» του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο «γίγας» USS Hershel «Woody» Williams, το οποίο θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα, όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο.

Η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, συμπίπτει και με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση της Σούδας, μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.