Στη Σούδα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο η ινδική φρεγάτα INS Trishul (F43), στο πλαίσιο της παρουσίας μονάδων του Ινδικού Ναυτικού στη Μεσόγειο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά, το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου έχει προγραμματισμένες επαφές με στελέχη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής ναυτικής βάσης NSA Souda Bay και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (NMIOTC).
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης απόδοση τιμών στο Συμμαχικό Νεκροταφείο της Σούδας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα επίσκεψης του κοινού στην ινδική φρεγάτα κατά την παραμονή της στο λιμάνι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημέρες και οι ώρες επισκεπτηρίου, ούτε οι όροι πρόσβασης.
Η παρουσία της INS Trishul εντάσσεται στο πλαίσιο της ναυτικής συνεργασίας και των επαφών της Ινδίας με χώρες της Μεσογείου.

















