Τον Επίσκοπο Ταμισού κ. Πανάρετο, Πατριαρχικό Έξαρχο Λιθουανίας, υποδέχθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, στη γενέτειρά του, τα Χανιά.
Στην ομιλία του, με αφορμή την Κυριακή του Σπορέως, ο κ. Πανάρετος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πίστης,
της υπομονής και του προσωπικού αγώνα για την πνευματική καρποφορία.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενότητα της Εκκλησίας, καλώντας κλήρο και πιστούς να υπερβαίνουν τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τους διαχωρισμούς. Όπως σημείωσε, η Εκκλησία δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω σε προσωπικές διαφωνίες, αλλά στην αγάπη, τη συγχώρεση και την αλήθεια.
Απευθυνόμενος στους Χανιώτες, κάλεσε να στηρίξουν τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτο στο ποιμαντικό του έργο.
«Αγαπητοί μου Χανιώτες, αγκαλιάστε τον Μητροπολίτη σας!», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους πιστούς να συμβάλουν έμπρακτα στη στήριξη των οικογενειών, των νέων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Από την πλευρά του, ο κ. Τίτος καλωσόρισε τον Επίσκοπο Πανάρετο, αναφερόμενος στους δεσμούς του με την τοπική Εκκλησία, στα νεανικά του χρόνια στα Χανιά και στη μετέπειτα πορεία του στην υπηρεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε, παράλληλα, την έναρξη της προσπάθειας ανακαίνισης των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων «Άγιος Παύλος», στις οποίες ο κ. Πανάρετος είχε διατελέσει ομαδάρχης, με στόχο να παραδοθούν ανανεωμένες και ασφαλείς στη νεολαία το επόμενο έτος.

Στο τέλος της υποδοχής, οι δύο αρχιερείς αντάλλαξαν δώρα. Ο κ. Τίτος προσέφερε στον Επίσκοπο Πανάρετο αρχιερατική στολή, με αφορμή τη νέα αρχιερατική του διακονία, ενώ εκείνος ανταπέδωσε με ένα σύνολο αρχιερατικών εγκολπίων.
Ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι θα διατηρεί στη μνήμη και στις προσευχές του τον Μητροπολίτη, την Εκκλησία και τον λαό των Χανίων, ενώ ο κ. Τίτος του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στη διακονία του στη Λιθουανία.
















