Το δρόμο για Τρίπολη παίρνει ο δολοφόνος της Suzanne Eaton

0
649

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης που κατηγορείται για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στα Χανιά.

Ο νεαρός βγήκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής από το γραφείο του Εισαγγελέα και του Ανακριτή οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού και οπλοκατοχής.

Η απολογία του ήταν μαραθώνια αφού διήρκεσε 4,5 ώρες.

Ο Γιάννης Παρασκάκης φαίνεται ότι δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του. Μάλιστα ο δράστης αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ ζητήθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τη δήλωση του δικηγόρου υπεράσπισης κ. Παντελή Ζέλιου, όταν ο 27χρονος ρωτήθηκε εάν έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι ανάλογο είπε ήταν πως ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση, ενώ δεν παραδέχθηκε επιθέσεις, αλλά «προσπάθειες προσέγγισης».

Παράλληλα ο 27χρονος ουσιαστικά επανέλαβε την κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία, ενώ κατηγορηματικά είπε ότι δεν είχε άλλο άτομο εμπλοκή με την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι η δολοφονία της 60χρονης δεν ήταν προμελετημένη.

Εν τω μεταξύ, ενώ το πρωί είχε ειπωθεί ότι ο 27χρονος θα κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγυιά, καθώς η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, αφού δεν έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τελικά ο Γιάννη Παρασκάκης θα μεταχθεί στις φυλακές της Τριπόλεως, όπου κρατούνται κυρίως οι σεξουαλικοί εγκληματίες.