Χανιά: Στα 10 καλύτερα πάρκα του κόσμου το Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης στο Φουρνέ

0
944

Στους 10 πιο όμορφους βοτανικούς κήπους όλου του κόσμου, γεμάτους χρώμα, άγρια φύση, μυρωδιές, καταπληκτική θέα και υπέροχα καφέ, συγκαταλέγεται το Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης των Χανίων, σε πρόσφατο άρθρο των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian”.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω άρθρο της 16ης Αυγούστου ένας εκ των αναγνωστών που επισκέφτηκε την Κρήτη, ονόματι Mike Clark, “πλέκει το εγκώμιο” του Βοτανικού Πάρκου & Κήπων Κρήτης στο Φουρνέ, αναφέροντας τα εξής: 

“Το περίπου διακοσίων περίπου στρεμμάτων Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης δημιουργήθηκαν μέσα από μια καταστροφή: Μια καταστροφική πυρκαγιά το 2004 κατέστρεψε τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες, γύρω από το χωριό Σκορδαλού, οπότε η τοπική οικογένεια Μαρινάκη έχτισε το πάρκο για να παρουσιάσει τη χλωρίδα και την πανίδα της Μεσογείου και να ενθαρρύνει την πεζοπορία.

Υπάρχει ένας κήπος εσπεριδοειδών, ένας τροπικός κήπος, οι αμπελώνες και ένας χώρος αφιερωμένος στα αρωματικά βότανα. Οι πεταλούδες και τα πουλιά είναι άφθονα.

Τα Λευκά Όρη αποτελούν ένα θεαματικό σκηνικό για την τριίωηρη βόλτα γύρω από το πάρκο και η ανταμοιβή σας είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο, που ειδικεύεται στα τοπικά πρπϊόντα.

 

Την τελευταία φορά που πήρα εκεί το απεριτίφ μου ήταν ένα πιάτο κομμένων εσπεριδοειδών, 17 συνολικά, μερικά γλυκά, κάποια ξινά και κάποια άγνωστα. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία από τα Χανιά ή μπορείς να φτάσεις σε 20 λεπτά με το αυτοκίνητο” τονίζει ο εντυπωσιασμένος ταξιδιώτης.

Το εισιτήριο εισόδου, για αυτόν τον… επίγειο παράδεισο είναι 6 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας http://www.botanical-park.com/

Εκτός όμως του Βοτανικού Πάρκου & Κήπων Κρήτης των Χανίων, στο ΤΟΠ-10 της σχετικής λίστας συμπεριλαμβάνονται ακόμη κάποια κήποι, από τους τροπικούς έως τον Αρκτικό Κύκλο, όπως οι εξής:

Πορτ Αουγκούστα, Νότια Αυστραλία
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Τρόμσο, Nοβηγία
Κίτο, Εκουαδόρ
Κάντι, Σρι Λάνκα
Κινγκστον, Νήσοι Άγιος Βικέντιο & Γρεναδίνες
ίσκια, Ιταλία
Βοτανικοί Κήποι, Σιγκαπούρης, 
Καρμαθενσάϊρ, Νότια Ουαλία