Χανιά: Σημαντική συνάντηση τουριστικών πρακτόρων στην Γεωργιούπολη| φωτο και video

0
116

Συνάντηση τουριστικών πρακτόρων, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο La Mer Resort & Spa, στη Γεωργιούπολη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, με στόχο την προώθηση του τουρισμού στην Κρήτη και ιδιαίτερα στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, την ανταλλαγή απόψεων για τις νέες τάσεις, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον χειμερινό τουρισμό και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε η Κρήτη να γίνει η πρώτη επιλογή των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι πραγματοποιούν προγραμματισμένες επισκέψεις σε ξενοδοχεία, ελαιοτριβείο, οινοποιείο, βοτανικό πάρκο, αρχαιολογικούς χώρους, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και σε χωριά της περιοχής, ώστε να γνωρίσουν τον τόπο και να προωθήσουν στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες την περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης Αντώνης Γελασάκης, η βελτίωση των υποδομών και ο σχεδιασμός συγκεκριμένων στρατηγικών για την παροχή υψηλής στάθμης υπηρεσιών αποτελούν τους πρωταρχικούς στόχους για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα Χανιά.

Ο κ. Γελασάκης σημείωσε ότι «ο τουρισμός, σε μία περιοχή όπως η Κρήτη, είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης επεσήμανε, στη διάρκεια της ομιλίας του, ότι οι αφίξεις στη χώρα μας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η εξωστρέφεια του ΗΑΤΤΑ και της Ομοσπονδίας FedHATTA, έπειτα από συστηματικές ενέργειες την τελευταία πενταετία.

Όπως είπε ο κ. τσιλίδης στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί η Ομοσπονδία, «φέραμε τους Ισραηλινούς στην Αθήνα… Αυξήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια 30% οι αφίξεις και τον χειμώνα περισσότερο και φτάσαμε από τους 380.000 τον χρόνο στους 650.000», σημείωσε, τονίζοντας ότι «το ίδιο κάναμε και με τους Αμερικάνους».

Ο κ. Τσιλίδης σημείωσε, ακόμη, ότι σημειώνουν άνοδο οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, μετά τις επαφές, τη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας των Ινδών τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα αλλά και την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων της Ινδίας.