Χανιά: «Σφάζει με το βαμβάκι» ο Βάμβουκας τον Σημανδηράκη| video

0
194

Αποστάσεις από μία σειρά επιλογών της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων πήρε, με πολύ… «κομψό» τρόπο, ο τέως δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στη συνέντευξη που παραχώρησε «ζωντανά», την περασμένη Τετάρτη, στο XANIA LIVE TV.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βήμα Διαλόγου» και στους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη, ο κ. Βάμβουκας, αφού υποστήριξε ότι η δημοτική του παράταξη δεν συνδιοικεί με τη νέα Δημοτική Αρχή καθώς, όπως είπε, δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, «χρέωσε» στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη «βιαστικές επιλογές» σε ζητήματα όχι πρώτης προτεραιότητας, σε μία προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα ως επί το πλείστον, με στόχο να δείξει ότι «σπάει αυγά».

«Εμείς δεν ανήκουμε στην παράταξη της πλειοψηφίας. Δεν συνδιοικούμε. Θα συνδιοικούσαμε πραγματικά εάν συνέτρεχαν οι εξής λόγοι: αν είχαμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας των παρατάξεών μας, αν συναποφασίζαμε για τα διάφορα ζητήματα. Βλέπετε εσείς να συναποφασίζουμε; Δεν συναποφασίζουμε… Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε μια παράταξη της μειοψηφίας, όπως όλες οι άλλες. Σήμερα είμαστε εκεί, αύριο μπορεί να μην είμαστε εκεί πέρα για οποιοδήποτε λόγο. Δεν σημαίνει αυτό ότι εμείς αλλάξαμε και γίναμε Δημοτική Αρχή. Για να γίνουμε ένα με τη Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχουν συντρέξει άλλοι λόγοι. Δεν υπάρχουν αυτοί οι λόγοι», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που ο Δήμαρχος Χανίων χειρίστηκε το θέμα της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ), προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση δύο δημοτικών παρατάξεων, αρχικά του Γρηγόρη Αρχοντάκη και ακολούθως του Άρη Παπαδογιάννη.

«Κι εμείς αποκλειστήκαμε από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ.», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας, υπενθυμίζοντας ότι επί δικής του δημαρχίας στο Διοικητικό Συμβούλιο τού Θεάτρου «είχε οριστεί εκπρόσωπος από την παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας ο Δημήτρης Λειψάκης…».

«Εγώ σας είπα ότι προφανώς θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η μειοψηφία και να δημιουργούνται όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές. Αυτό πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον εμείς αυτό προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε, το είχαμε κάνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, θεωρώ ότι τουλάχιστον η παράταξη τού κ. Παπαδογιάννη θα έπρεπε να συμμετέχει» (σ.σ.: στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ). «Τώρα ο Δήμαρχος έκανε μία διαφορετική επιλογή. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να εξασφαλιστεί και η συνέχεια με το προηγούμενο Συμβούλιο, δηλαδή θα έβρισκα χρήσιμη τη συμμετοχή τού πρώην Προέδρου. Από ‘κει και πέρα είναι αυτές οι επιλογές…», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Η «ΘΟΛΗ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αναφερόμενος στο πώς προέκυψε η συνεργασία με τη δημοτική παράταξη τού Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι «εμείς, ως παράταξη, δεχθήκαμε κάποια πρόσωπα από την παράταξή μας να βοηθήσουν τη Δημοτική Αρχή, διότι η δύναμή της είναι μικρή σε αριθμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά η εμπειρία της είναι πολύ μικρή… Η προσέγγιση έγινε από το νέο Δήμαρχο. Εμείς συμφωνήσαμε ως παράταξη. Μιλήσαμε, ως δημοτική ομάδα, και με τον κ. Δήμαρχο και με τη δημοτική του ομάδα. Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να υπάρχει έγγραφο πλαίσιο συμφωνίας προγραμματικής. Το άφησε λίγο στην άκρη γενικώς, ήταν κάτι που μάλλον δεν το ήθελε να είναι γραμμένο, δεσμευτικό. Εμείς, βέβαια, του αναφέραμε όλα τα σημαντικά έργα, ενώπιον των δικών μας συμβούλων και δικών του συμβούλων και είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα προχωρήσουν και ήταν αρκετά μεγάλα έργα (σχολεία, Αγορά, σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης κ.λπ.). Παρά το ότι εμάς δεν μας ικανοποιούσε ότι δεν υπήρξε ένα έγγραφο, είπαμε ότι το μείζον είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στον Δήμο και η προσπάθεια που καταβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια να μην πάει χαμένη, να βρει γόνιμο έδαφος, που υπάρχει ούτως ή άλλως, καλλιεργημένο έδαφος, ώστε να καρπίσει αυτή η προσπάθεια ακόμα περισσότερο. Τώρα, ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να μην είναι ανέφελη στο μέλλον, ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και όλα να προχωρήσουν καλά», σημείωσε ο τέως Δήμαρχος Χανίων.

Κληθείς να σχολιάσει τα πρώτα βήματα της νέας Δημοτικής Αρχής, ο κ. Βάμβουκας είπε ότι «… έχει διάθεση, προφανώς, να κάνει πράγματα, να προχωρήσουν πράγματα κ.λπ. Αυτό το βλέπουμε και το καταλαβαίνουμε. Από ‘κει και πέρα, προφανώς δεν συμφωνούμε πάντα σε οτιδήποτε γίνεται, με τον τρόπο που γίνεται, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι νωρίς ακόμα για να μπορέσουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένη κριτική ή να πούμε ορισμένα πράγματα. Κάποιες ενδείξεις δείχνουν κάποιες φορές μία αγωνία, μία βιασύνη για ορισμένα πράγματα, τα οποία γίνονται βιαστικά…», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Πραγματικά επιθυμώ να πάνε καλά τα πράγματα. Γι’ αυτό βοηθάμε και στηρίζουμε. Για να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Είναι καλή η διάθεσή μας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Και περιμένουμε και από την άλλη πλευρά να υπάρξει αυτή η ανταπόκριση. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε. Μια βιασύνη σε ορισμένες αποφάσεις τη διακρίνω. Μια βιασύνη για ορισμένα ζητήματα που ήθελαν περισσότερο ψάξιμο. Παραδείγματος χάρη, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το θέμα της απομάκρυνσης των λεωφορείων. Ναι μεν πάει να λύσει ένα πρόβλημα κάπου, δημιουργεί, όμως, ένα πρόβλημα κάπου άλλου. Θέλουν πιο πολύ ψάξιμο τα πράγματα, δεν θέλουν τόσο παρορμητισμό. Εγώ τα έψαχνα περισσότερο τα ζητήματα και αν δεν ήμουν σίγουρος για μία απόφαση δεν την έπαιρνα έτσι στα γρήγορα. Τώρα εδώ, ίσως θέλουν να δείξουν μια αποφασιστικότητα, είναι καινούριοι, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι σοβαρά θέματα αυτά. Αυτά αντιμετωπίζονται. Αλλά σίγουρα διακρίνω μία βιασύνη σε κάποια θέματα».

Ερωτηθείς αν η εκτιμά ότι νέα Δημοτική Αρχή προχωρά με τον τρόπο που ο ίδιος περιέγραψε προκειμένου να δείξει ότι «σπάει αυγά», ο κ. Βάμβουκας σημείωσε: «Υπάρχει ένα τέτοιο στοιχείο. Το διακρίνετε κι εσείς για να μου το λέτε, προφανώς το βλέπω κι εγώ, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στον «Κλεισθένη», αλλά και στις νομοθετικές αλλαγές που ακολούθησαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «είναι γεγονός ότι αυτός ο νόμος είναι ένας νόμος – Φρανκενστάιν, θα έλεγε κανείς. Ξεκίνησε ως νόμος απλής αναλογικής για να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων, με προβλήματα, φυσικά, στο νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Έρχεται τώρα μία επόμενη κυβέρνηση, η οποία, βλέποντας αυτά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είχε ο προηγούμενος νόμος, πάει στο άλλο άκρο και στην πραγματικότητα καθιστά τις μειοψηφίες πλειοψηφίες παντού μ’ ένα τρόπο που σίγουρα μπερδεύει τα πράγματα… Είναι ένα καθεστώς που δεν το έχουμε ξαναβιώσει μ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο πολύ προβληματικό».

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΒΕΑ

Ο κ. Βάμβουκας κλήθηκε να απαντήσει σειρά ερωτήσεων για τους χειρισμούς του στο ζήτημα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, τόσο κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, όσο και τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των επιλογών του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είμαστε συνεπείς σε αυτό που είχαμε πει τότε» (σ.σ.: στις 24 Ιουλίου 2019). «Υπήρχε από τη Νομική Υπηρεσία κι εσείς αναδείξατε στο site που διατηρείτε αυτά που είχε υποστηρίξει η Νομική Υπηρεσία στις 24 Ιουλίου 2019 και αυτά που υποστήριξε τώρα» (σ.σ.: στις 23 Σεπτεμβρίου 2019) «έχοντας κάποια νέα στοιχεία», είπε ο κ. Βάμβουκας απευθυνόμενος στον Γιώργο Γεωργακάκη.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα επιπλέον στοιχεία δεν τα γνώριζε η Νομική Υπηρεσία και δεν ήρθαν ποτέ εις γνώση μας. Αυτό που είχα ζητήσει εγώ από τη Νομική Υπηρεσία το πήρα εγγράφως, αυτό που είχα ζητήσει από την Πολεοδομία το πήρα εγγράφως, και οι δύο μου έλεγαν προχωρήστε τώρα, διότι αν δεν προχωρήσετε έχουμε βγει εκτός ημερομηνιών και μπορεί να έχουμε αρνητικές νομικές επιπτώσεις», πρόσθεσε ο τέως Δήμαρχος Χανίων.

Ερωτηθείς αναφορικά με την απόφαση της δημοτικής του παράταξης να υπερψηφίσει την εισήγηση του κ. Σημανδηράκη, τόσο για την ανάκληση της απόφασης της 24ης Ιουλίου, όσο και για την άσκηση αγωγής σε βάρος της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.», ο κ. Βάμβουκας είπε: «Εμείς είμαστε συνεπείς σε αυτό που ψηφίσαμε την 24η Ιουλίου. Εγώ, λοιπόν, εισηγήθηκα και είπα: Μου εισηγούνται έτσι οι Υπηρεσίες – η Νομική και η Πολεοδομία. Ρώτησα και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο ποια είναι η γνώμη του και μου είπε και αυτός ότι συμφωνούσε, διότι προφανώς βρήκε -και μου το είχε πει- ότι ήταν ένα πάρα πολύ ακριβό ακίνητο και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αν ο νέος Δήμαρχος μού έλεγε ότι θέλουν να βάλουν βάρος, εμείς θα ψηφίζαμε τότε να βάλουμε βάρος. Εμείς έπρεπε να απαντήσουμε στην Τράπεζα τότε ή με ένα ναι ή με ένα όχι. Εμείς, ως Δήμος, ήμασταν καλυμμένοι νομικά. Έπρεπε, όμως, να απαντήσουμε, γιατί σερνόταν αυτή η υπόθεση. Το είπαμε στο Συμβούλιο και υπάρχει στα πρακτικά καταγεγραμμένο. Όταν ήρθε η νέα Δημοτική Αρχή να διοικήσει και μετέβαλε την άποψή του» (σ.σ.: ο νέος Δήμαρχος) «εξετάζοντας νέα στοιχεία κ.λπ., δικαίωμά του είναι, άλλωστε, στο κάτω – κάτω…, και μας φέρνει μία διαφορετική πρόταση που παρόλο που εμείς και προσωπικά εγώ δεν συμφωνούσα με αυτόν τον χειρισμό, ξεκάθαρα, και το είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο και το έχω πει και επανειλημμένα δημόσια, είχαμε σαν στόχευση ένα οικόπεδο που βρίσκεται στο νότιο μέρος του συγκεκριμένου τετραγώνου της ΑΒΕΑ, που η αξία του ήταν κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ, με οκτώ μέτρα υψομετρική διαφορά, άρα μπορούσες να χτίσεις ένα γκαράζ, και όχι να σκάβεις να βρίσκεις νερά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ήταν πολύ φτηνό και θα κάναμε τη δουλειά μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει τώρα, μόνο που θα ξοδεύαμε πολύ πολύ λιγότερα χρήματα. Όμως, ήρθε μια νέα Δημοτική Αρχή και κάνει μια άλλη επιλογή. Εδώ, λοιπόν, λέμε: το μείζον ποιο είναι; Το μείζον είναι κατ’ αρχήν κάτι, το οποίο εμείς καθορίσαμε ως Δημοτική Αρχή. Ότι η περιοχή δεν χρειάζεται μόνο έναν αθλητικό χώρο, χρειάζεται ένα πάρκινγκ. Είναι το πρώτο που χρειάζεται η περιοχή, περισσότερο και από τον αθλητικό χώρο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σ’ εκείνο το σημείο της πόλης. Το έχω πει επανειλημμένα και έχω και έκθεση της Πολεοδομίας που λέει ότι εκεί είναι το κατάλληλο οικόπεδο».

Ερωτηθείς αν σκέφθηκε ότι οι χειρισμοί του, ως Δήμαρχος Χανίων, στο θέμα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ θα προκαλούσαν ψίθυρους και σκιές, δεδομένου ότι ο ίδιος διατελεί μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων καθώς και μέτοχος της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα», ο κ. Βάμβουκας απάντησε: «Φυσικά και το σκέφθηκα. Να αντιστρέψουμε λίγο τη σκέψη μας; Εάν, λοιπόν, εγώ πρότεινα να το αγοράσουμε. Και να δώσουμε 4,5 εκατ. ευρώ, όπως ο νόμος λέει, και να διεκδικήσει, φυσικά, και η Τράπεζα το κάτι παραπάνω που δήλωσε… Τότε θα ήταν μεγαλύτερο ή μικρότερο το πρόβλημα; Πείτε μου εσείς. Τι θα λέγανε; Ότι πάω να αβαντάρω τα Κρητικά Ακίνητα. Το θέμα δεν είναι το ένα ή το άλλο. Εμείς είμαστε απόλυτα καθαροί και απόλυτα ξεκάθαροι».

«Τώρα την ευθύνη την έχει η νέα Δημοτική Αρχή. Δεν μετέβαλα την άποψή μου να πάρουμε το οικόπεδο νοτίως. Η άποψή μου υπάρχει και είναι ισχυρή», διευκρίνισε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι «το θέμα είναι να μη δημιουργήσουμε ένα “μικρό Ελληνικό”, ας το πούμε έτσι, ένα πράγμα που να σέρνεται με δικαστικές διαμάχες και να μην τελειώσει ποτέ».

Και πρόσθεσε: «Άδειασαν τα πάντα για να δεσμευτούν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Σας λέω ότι πραγματικά αυτά τα χρήματα από κάπου αλλού θα λείψουν. Μπορεί να είναι έργα του Δήμου, να είναι χρήματα από ιδιώτες, οι οποίοι περιμένουν πολλά χρόνια, δεκαετίες, να αποζημιωθούν από τις πράξεις εφαρμογής, να πάρουν, δηλαδή, τα χρήματα για την περιουσία την οποία εισφέρουν και να μην μπορούν να τα πάρουν. Υπάρχουν διάφορα θέματα, τα οποία θα δημιουργηθούν στην πορεία και θα λείψουν τα χρήματα. Τώρα, πόσο θα καλυφθεί αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Τώρα άδειασαν κωδικοί. Μας λέει η νέα Δημοτική Αρχή ότι το 2020 θα τους αποκαταστήσουμε. Τους είπα, όμως, και μέσα στην Οικονομική Επιτροπή που ήμουν παρών, ότι και να τους αποκαταστήσετε το 2020 σίγουρα θα λείψουν ίσως σε επόμενους προϋπολογισμούς. Παραδείγματος χάρη, αυτά τα χρήματα που λένε ότι είναι ένα “μαξιλάρι”, εγώ είχα σκοπό τα χρήματα αυτά να τα βάλουμε στη Δημοτική Αγορά. Δεν ήθελε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ η Δημοτική Αγορά για να ολοκληρωθεί, μαζί με τα 5.250.000 ευρώ που είχαμε εξασφαλίσει επί των ημερών μας. Στον Δήμο αφήσαμε χρήματα και αυτό δίνει την άνεση, ίσως, στη Δημοτική Αρχή να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να τα προσέχουμε και να κάνουμε την καλύτερη χρήση. Διότι τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, δεν είναι απεριόριστα. Και είναι χρήματα των δημοτών».

Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς του Δημάρχου Χανίων στο συγκεκριμένο ζήτημα, σε ό,τι αφορά ειδικά τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ο κ. Βάμβουκας πήρε, εκ νέου, αποστάσεις, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι είναι μια καλή και θετική εξέλιξη να τσακώνεται ο Δήμος με την τοπική Τράπεζα. Και μην ξεχνάμε ότι η τοπική Τράπεζα είναι μία Τράπεζα δεκάδων χιλιάδων μικρομετόχων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι χανιώτες. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για καμιά Τράπεζα κάποιων μεγάλων κεφαλαιοκρατών ή οτιδήποτε άλλο. Άρα, λοιπόν, αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν. Δεν είναι ένα αδηφάγο τέρας, είναι μία Τράπεζα από τον καθένα από εμάς στην πραγματικότητα. Άρα, δεν νομίζω ότι ο στόχος, ούτε και της Δημοτικής Αρχής πιστεύω, είναι να συγκρουστεί με την Τράπεζα. Νομίζω ότι σαφέστατα υπάρχουν τα περιθώρια να υπάρξει μία λύση εξωδικαστική. Και ο νόμος το προβλέπει και υπάρχει όλη η άνεση. Όταν ο νόμος σού βάζει σαν βάση διαπραγμάτευσης την αντικειμενική του ακινήτου, τότε νομίζω ότι τα πράγματα διευκολύνονται πάρα πάρα πολύ. Δεν νομίζω ότι είναι καμία τεράστια απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών να καλυφθεί αυτή η διαφορά…».

Στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι η διαφορά δεν είναι αμελητέα, αλλά «αγγίζει», σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των «Κρητικών Ακινήτων», θυγατρικής της Τράπεζας Χανίων, το ποσό τού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο κ. Βάμβουκας ουσιαστικά επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ισχυρισμούς της πλευράς της Τράπεζας (καθώς ρωτήθηκε και αν υπάρχει έγγραφο από την εταιρεία Dimand, το οποίο επικαλέστηκε δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σημανδηράκης, στο οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία -ιδιοκτήτρια τού όμορου ακινήτου έκτασης 11,4 στρεμμάτων- αναφέρει ότι δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο – συμφωνία για την αγορά τού επίμαχου οικοπέδου από τα «Κρητικά Ακίνητα»).

«Εγώ δεν ξέρω τι είπε η εταιρεία Dimand ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ ξέρω ένα επίσημο έγγραφο της εταιρείας “Κρητικά Ακίνητα”, το οποίο, προφανώς, δεν μπορεί να λέει οτιδήποτε άλλο παρά την αλήθεια. Το έγγραφο αυτό λέει ότι υπάρχει συμφωνία» (σ.σ.: για την αγορά του επίμαχου οικοπέδου έκτασης 2,9 στρεμμάτων). «Εγώ εκεί μένω και αυτό πιστεύω. Είναι επίσημο έγγραφο και μάλιστα μιας εταιρείας, η οποία ουσιαστικά, έμμεσα ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδας…». […] «Εγώ δεν αναφέρομαι στον Δήμαρχο. Η εταιρεία Dimand δεν ξέρω τι μπορεί να είπε στον Δήμαρχο ή οποιαδήποτε εταιρεία. Εγώ ξέρω το επίσημο έγγραφο της εταιρείας “Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.”, που λέει ξεκάθαρα ότι “εμείς έχουμε υπογράψει…”. Δεν νομίζω να ανέφερε ποιος είναι ο επενδυτής… Δεν ειπώθηκε όνομα εταιρείας. Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτά που είπε ο Δήμαρχος. Αναφέρομαι στα γεγονότα. Στα έγγραφα. Και σας λέω ότι έχω κάθε λόγο να πιστεύω το έγγραφο της εταιρείας “Κρητικά Ακίνητα”».

Κλείνοντας, ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι «η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο. Όταν ψηφίζω στο Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω ότι έχω την ευθύνη του δημοτικού συμβούλου. Εγώ δίνω την ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να στηρίξει τις επιλογές που έκανε και είπα ότι το μείζον να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο πάρκινγκ στην περιοχή και έναν αθλητικό χώρο. Η ίδια έχει την ευθύνη να το τρέξει σωστά ή λάθος. Και για να το τρέξει σωστά πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσει τον συμβιβασμό με την εταιρεία Κρητικά Ακίνητα. Έτσι πιστεύω. Γιατί, διαφορετικά, κινδυνεύουμε να μας μείνει ένα οικόπεδο εκεί πέρα, και τα χρήματα των χανιωτών δεσμευμένα πολλά χρόνια…», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τέλος, ο κ. Βάμβουκας υπεραμύνθηκε τού έργου της Δημοτικής Αρχής την περίοδο 2014 – 2019, σημειώνοντας ότι υπήρξε υστέρηση σε θέματα επικοινωνίας. «Η δημόσια εικόνα δεν ήταν αντίστοιχη με το έργο το οποίο παράχθηκε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η δική μας Δημοτική Αρχή δεν καθυστέρησε καθόλου, διότι δεν βρήκε στα συρτάρια του Δήμου έτοιμα πράγματα, πλην ελαχίστων πραγμάτων. Εμείς βρήκαμε ελαχιστότατα πράγματα από την προηγούμενη Διοίκηση για λόγους που δεν θα εξετάσω τώρα…».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Τάσου Βάμβουκα στους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη, Γιώργο Γεωργακάκη, στην εκπομπή «Βήμα Διαλόγου», στο XANIA LIVE TV.