Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός.

0
720

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Νομό, έχει ήδη προβεί σε όλες τις διαδικασίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί ο Νομός Χανίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των εμπλεκομένων φορέων, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. 

Η ανακοίνωση του  Αντιπεριφερειάρχη Χανίων:

Λόγω των έντονων ανέμων και βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από χθες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) και πτώσεων δέντρων σημειώθηκαν σε όλους τους οδικούς άξονες του Νομού Χανίων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν, όσοι οδηγοί μετακινούνται δε αναγκαστικά, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Ιδιαίτερα όσοι οι οδηγοί πρόκειται να μετακινηθούν από την επαρχία, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων στο 28213-40130 / 40131 ή με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο 28213-40100, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κατάστασης στο Νομό.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Επίσης, κλειστός λόγω πτώσης βράχων είναι ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι).

Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει ήδη προβεί σε όλες τις διαδικασίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών/Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών ως «πλημμυροπαθείς», προς αποζημίωσή τους.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των παραπάνω μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.