Χανιά: Σε εξέλιξη το έργο βελτίωσης στο λιμάνι του Κολυμβαρίου (φώτο)

0
161

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο λιμένα Κολυμβαρίου. Πρόκειται για σημαντικό έργο για την περιοχή,το οποίο κυνήγησε, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και τις περιβαλλοντικές μελέτες, ο Δήμος Πλατανιά, ο οποίος κατάφερε να το εντάξει τελικά για χρηματοδότηση και εκτέλεση.  

Το κόστος του έργου είναι περίπου 5,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επέκταση του προσήνεμου μώλου, ενίσχυση θωράκισης του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους, την κατασκευή 3 κυματοθραυστών για την προστασία της ακτής και την αναμόρφωση της χερσαίας ζώνης.

Παράλληλα, θα εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες:

— λιμενικά έργα εσωτερικής λιμενολεκάνης του λιμένα,

— αρχιτεκτονική διαμόρφωση χερσαίου χώρου του λιμένα,

— αποθήκες για τους χρήστες, χώρους υγιεινής WC,

— δίκτυα παροχών ηλεκτρικού ρεύματος και φωτισμού, δίκτυο παροχών νερού, δίκτυο πυρόσβεσης στον χερσαίο χώρο του λιμένα,

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρει:

Το έργο το κυνήγησε πληρώνοντας και τις περιβαλλοντικέ μελέτες με προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό ταμείο, ο Δήμος Πλατανιά.  Καθώς και την ένταξη του στο προγραμμα ΕΠΑΛ.
Και κυρίως κάναμε τρία έργα σε ένα.
Επέκταση προσήνεμου μώλου, τρεις  έξαλλους κυματοθραύστες για προστασία από διάβρωση ακτής και διαμόρφωση  της χερσαίας ζώνης. 
Επιτυχία του Δήμου ήταν ακόμη όταν το περάσαμε από το αρμόδιο όργανο στο υπουργεία εμπορικής ναυτιλίας την επιτροπή ΕΣΑΛ. Όλα αυτά τα χρόνια …(8 σχεδόν!!) είχαμε στενή συνεργασία με το Λιμενικό ταμείο, μέχρι να πετύχουμε την δημοπράτηση του έργου.