Χανιά: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια Τράπεζα (video)

0
169

Τις πληροφορίες που είχαν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας περί της επικείμενης συγχώνευσης της Τράπεζας Χανίων και της Παγκρήτιας Τράπεζας, επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρακάκης, η διαδικασία της συγχώνευσης εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και ανεξάρτητους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί και η επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα Χανίων..

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να εκπονήσουν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της καινούργιας τράπεζας, του οποίου θα προηγηθεί η σχετική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών οι κανόνες και το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που θα διέπουν το νέο σχήμα, που θα έχει άλλη έδρα, άλλο όνομα και εταιρική ταυτότητα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρακάκης:

“Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους και θα εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τραπεζών. Έγκριση θα δοθεί βεβαίως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πριν από την συγχώνευση θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προχωράμε απρόσκοπτα με πνεύμα συνεργασίας και θα ενημερώνουμε τακτικά με δελτία Τύπου, με το πρώτο να το αποστέλλουμε την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου”. 

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη θεματολογία της Γενικής συνέλευσης, παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός για το έτος 2020 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Τράπεζα κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις προκλήσεις του 2020 λόγω των αρνητικών συνεπειών της στην παγκόσμια οικονομία, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως σημείωσε η Τράπεζα μπορεί να αντικρίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία την επόμενη ημέρα της πανδημίας καθώς η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει, από τη μεγάλη εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, που δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης. 

Τέλος ο Πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων έκανε γνωστό ότι σε περίπου 1,5 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Βιομηχανικό Πάρκο στην περιοχή της Μαλάξας και από το νέο χρόνο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των επιχειρήσεων.