Χανιά: “Βεβήλωσαν” με συνθήματα το ρολόι στο Δημοτικό Κήπο | Η ανάρτηση του Δημάρχου

0
84

Αγνωστοι βεβήλωσαν το πρόσφατα αποκατεστημένο ρολόι του Δημοτικού Κήπου Χανίων, γράφοντας στη βάση του σύνθημα για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δήμος Χανίων προχώρησε στον καθαρισμό του μνημείου, με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη να προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση:

Για πολλά χρόνια η κοινωνία των Χανίων περίμενε να αφαιρεθούν οι περίφημες σκαλωσιές στο Ρολόι, για να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε αυτό το κόσμημα της πόλης μας. Να φύγει το σκοτάδι, να φανεί αυτό το μνημείο, αλλά και όλα εκείνα τα σπουδαία μνημεία που βρίσκονται στα Χανιά. Οι σκαλωσιές έφυγαν, τα μνημεία φωτίστηκαν, μόνο και μόνο για να βεβηλώνονται επανειλημμένως από κάποιους που νομίζουν ότι εκπροσωπούν την κοινωνία μας. Δεν την εκπροσωπούν και δεν την σέβονται.
Σε κόντρα όλων αυτών, καθημερινά οι εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, παρεμβαίνουν και φροντίζουν να έχει η πόλη το φως που της αξίζει. Το Ρολόι, η Δημοτική Αγορά, κάθε άγαλμα και κάθε μνημείο που μουτζουρώνεται ανήκουν στην κοινωνία των Χανίων.
Αυτή η κοινωνία έχει δικαίωμα στα μνημεία της και στο φως και όχι στο σκοτάδι