Χανιά: «Οι μεγάλες ανακαλύψεις στην Αστροφυσική την τελευταία δεκαετία» στο ΚΑΜ

0
19

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ την ομιλία του αστροφυσικού Ανδρέα Ζέζα ,αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα:

« Οι μεγάλες ανακαλύψεις στην Αστροφυσική την τελευταία δεκαετία:  εξωπλανήτες, αστρικά υπολείμματα και μαύρες τρύπες. »

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου , στις 19:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι)

Περίληψη:   

Η τελευταία δεκαετία έφερε πολλές και σημαντικές ανακαλύψεις στης Αστροφυσική. Οι πιο εντυπωσιακές είναι η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων από μαύρες τρύπες ή αστέρες νετρονίων που συγχωνεύονται, και η πρώτη παρατήρηση του ορίζοντα γεγονότων σε μια μαύρη τρύπα.

Παράλληλα όμως έφερε και μεγάλη ανάπτυξη στη μελέτη των εξωπλανητών ,των αστρικών υπολειμμάτων, καθώς και την μελέτη της διαστολής του σύμπαντος. Θα παρουσιαστεί μια ανθολόγηση ανακαλύψεων από την προηγούμενη δεκαετία, καθώς και η σημασία τους για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Αστροφυσικής.

Είσοδος Ελεύθερη