Χανιά: «Μαγεύει» το βιβλίο κόντρα στην οθόνη | Φωτό από την Έκθεση Βιβλίου

0
85

Την εποχή που όλων τα βλέμματα είναι στραμμένα μπροστά σε μία οθόνη, οι λάτρεις του βιβλίου επιμένουν στη μυρωδιά του και στη μαγεία που σου προσφέρει η ανάγνωση του. 

Όσο και να προχωρά η τεχνολογία το να ανυπομονείς για την επόμενη σελίδα, είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα. 

Έτσι για 7η χρονιά ο Δήμος Χανίων συνεργάστηκε με βιβλιοπωλεία της πόλης και χτες εγκαινίασε της 7η Έκθεση Βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι, στην πλατεία στο Γυαλί Τζαμισί. 

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαρία να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις και για τα βιβλία στο είδος που τους ενδιαφέρει να διαβάζουν. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

9/8 Ποιητική βραδιά την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Στο χώρο της έκθεσης βιβλίου “Μετράω ως το δέκα” της Ελένης Μαρινάκη και “Σύννεφα στο νερό” της Νεκταρίας Μενδρινού, δύο νέες ποιητικές συλλογές σε μία καλοκαιρινή βραδιά ποίησης. Συντονίζει η φιλόλογος, Άννα Λαμπαρδάκη.

10/8 Στις 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα εκλέξουμε δήμαρχο στην πόλη των επίπεδων σχημάτων. Η ψηφοφορία θα γίνει στην παρουσίαση του βιβλίου “Στη γειτονιά των τετράπλευρων”.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Μαρία Γαλάνη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μάριος Ιωαννίδης

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Ευαγγελία Σερδάκη Χιωτάκη, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Νεκτάριος Μουμουτζής, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

12/8 Μια μέρα στη φύση…. Τη Δευτέρα στις 8 οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν οι ήρωες της ιστορίας του βιβλίου ζώντας μια περιπετειώδη μέρα στη φύση όπως 1000δες χρόνια πριν μέσα από το βιβλίο του Άλκη Πασχαλίδη, με πολλά παιχνίδια και δράσεις!

16/8 Οι εκδόσεις Έρεισμα παρουσιάζουν το βιβλίο του Μανώλη Μανούσακα “Ιστορικά κτήρια της πόλης των Χανίων”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Επίτιμος Επίτροπος Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης

17/8 Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο-ντοκουμέντο του Λεωνίδα Κακάρογλου «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ – ΕΝ ΣΜΥΡΝΗ 1918-1919″.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος ιστορικών αρχείων Μουσείου Μπενάκη – Στέλλα Γκοζάνη Χαριτάκη, Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» – Άννα Λαμπαρδάκη, φιλόλογος – Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς – Λεωνίδας Κακάρογλου, ποιητής – συγγραφέας. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικοι χοροί από την Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος” σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων “Αροδαμός”

18/8 Λήξη της έκθεσης με Συναυλία του Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα αφιέρωμα στον στιχουργό, Μάνο Ελευθερίου.

Μπουζούκι – έγχορδα: Παναγιώτης Καρνέζης

Κιθάρα – τραγούδι – βίντεο – καλλιτεχνική επιμέλεια: Λεωνίδας Μαριδάκης «ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ» (αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου)