Χανιά: “Επιχείρηση” υαλοκαθαριστήρες! Η νέα “μάστιγα” στoυς χώρους στάθμευσης της πόλης

0
835

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, η γνωστή ιστορία με τα άτομα, που συχνάζουν κυρίως στα πάρκινγκ των μεγάλων σούπερ μάρκετ της πόλης και των περιχώρων, αλλά και στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης ΙΧ και κλέβουν ή σπάνε τους υαλοκαθαριστήρες από σταθμευμένα αυτοκίνητα, με στόχο να πουλήσουν στη συνέχεια άλλους, στους ανυποψίαστους οδηγούς. 

Σε πολλές περιπτώσεις, πολίτες, γυρνώντας από τα ψώνια ή τις δουλειές τους, βρίσκουν να έχουν αντικατασταθεί οι υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τους, με κάποιον σπασμένο ή φθαρμένο και ένα ή δύο άτομα να περιμένουν, “πρόθυμα” να τους αντικαταστήσουν, πουλώντας τους ένα “καινούριο” σετ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που καταγγέλλει γνωστός γιατρός των Χανίων, που του αντικατέστησαν τον καινούριο υαλοκαθαριστήρα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του, με ένα άλλο σπασμένο, με στόχο να τους πουλήσουν ένα άλλο σετ. 

Κυρίως πρόκειται για νεαρά άτομα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις τη δουλειά αυτή κάνουν ακόμη και μικρά παιδιά. 

Η αστυνομία γνωρίζει το πρόβλημα και γίνονται περιπολίες, αλλά συνήθως τα άτομα αυτά αφενός είναι πολλά και σε πολλά σημεία, αφετέρου εξαφανίζονται μόλις εντοπίσουν την άφιξη αστυνομικών, για να επιστρέψουν αμέσως μετά και να συνεχίσουν να προσεγγίζουν ανυποψίαστους οδηγούς…