Χανιά: “Άναψαν τα αίματα” στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου

0
195

Διαδικτυακές κόντρες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης, το οποίο συνεδρίασε για μία ακόμη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αφορμή ήταν η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση, για την τροποποίηση απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που αφορά την έγκριση στοχοθεσίας για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,  σε παρέμβασή του σημείωσε ότι η ονομαστική ψηφοφορία ζητήθηκε από την αντιπολίτευση, απλά για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, προσθέτοντας ότι όσοι καταψήφισαν λειτούργησαν ανεύθυνα!

Η τοποθέτηση του Δημάρχου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολλών συμβούλων, με πρώτο τον κ. Σπύρο Αποστολάκη από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Δείτε τους διαλόγους που ακολούθησαν:

Σπ. Αποστολάκης: Μας λέτε ανεύθυνους; Πρέπει να συμφωνούμε μαζί σας δηλαδή; Ανεύθυνοι είσαστε εσείς!

Παν. Σημανδηράκης: Αν ήμουν ανεύθυνος, θα καταψήφιζα Θέλετε να μπλοκάρετε την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου!

Σπ. Αποστολάκης: Αυτά να τα πείτε στην ομάδα σας. Πάρτε πίσω τους χαρακτηρισμούς. Δικαίωμά μας είναι να ψηφίζουμε ότι θέλουμε.

Παν. Σημανδηράκης: Κι εμένα δικαίωμά μου είναι να χαρακτηρίζω!

Σπ. Αποστολάκης: Να μιλάει ωραία κε πρόεδρε! Ο καθένας κρίνεται!

Γρ. Αρχοντάκης: Ουδέποτε έχω ξανακούσει από επικεφαλής ενός θεσμού να κάνει bullying για το τι θα ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο. Δημοκρατία έχουμε! Εσείς κοιτάξτε να κάνετε την δουλειά σας και αφήστε τις παρατάξεις να ψηφίζουν ότι επιθυμούν. Συμβουλή… Σταματήστε το bullying! Επιλέξτε τον τρόπο που θα ακολουθήσετε.

Ν. Αγγελάκη: Ο κ. Δήμαρχος μας χαρακτήρισε ανεύθυνους! Ανέφερε το γεγονός της απόφασης του ΣτΕ και είπε ότι πήγαμε όλοι μαζί σε ένα κοινό στόχο. Για το Λιμενικό Ταμείο τι ζητάει ο κ. Δήμαρχος; Να προσέχει τον δημόσιο λόγο του γιατί όλοι κρινόμαστε!

Σερ. Ρίζος: Δεν έχει δικαίωμα ο κ. Δήμαρχος να επιτίθεται μονίμως σε όποιον διαφωνεί μαζί του και να “τορπιλίζει” την διαδικασία. Προσπαθεί να μας εξαναγκάσει να στοιχηθούμε πίσω από τις επιλογές του. Μην κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Μην αγχώνεστε! Πέρασε η απόφαση… Παρά ταύτα, είναι ατυχέστατη η παρέμβαση του κ. Δημάρχου, αλλά το κάνει συνέχεια.

Β. Τελεμένης: Αν είναι να κάνουμε τα χατήρια του Δημάρχου να μην ξαναέρθουμε. Δεν γίνεται να μην έχουμε τη γνώμη μας και να μας χαρακτηρίζει έτσι. Του ζητάω να ανακαλέσει. Ας ψηφίζει μόνος του!

Γ. Σαρρής: Η παρέμβαση του Δημάρχου δεν χρειαζόταν. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη της ψήφου του.

Ν. Βλαζάκης: Δεν είναι εικόνα αυτή! Αν συνεχίσει έτσι να σηκωθώ να φύγω!

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης για μία ακόμη φορά προσπάθησε να λειτουργήσει “πυροσβεστικά” για να πέσουν οι τόνοι στη συνεδρίαση!