Χανιά: “Αγνώριστος” ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού – Μπήκαν τα συρματοπλέγματα στις κατολισθήσεις |Φωτο και video

0
794

Αγνώριστος είναι ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού από τις εργασίες αποκατάστασης των κατολισθήσεων στο σημείο.

Οι εργασίες αντιστήριξης των πρανών και στις δύο πλευρές του δρόμου ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες και παράλληλα με την τοποθέτηση των τοιχίων, μπήκαν και τα συρματοπλέγματα, για να κρατούν το χώμα, ώστε από τη βροχή να μην προκληθεί νέα κατολίσθηση. 

Ο Στέλιος Αποστολάκης (Φοίβος), βρέθηκε στο σημείο των εργασιών και τράβηξε εντυπωσιακές φωτογραφίες και video, που δείχνουν το μέγεθος της παρέμβασης. 

Να θυμίσουμε ότι τα πρανή είχαν καταρρεύσει πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και έκτοτε η διέλευση γινόταν αρχικά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια και στα δύο, με τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με το έργο αυτό, στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον κόμβο του Γαλατά έως και μετά τον κόμβο Πλατανιά, εκτελούνται και οι εργασίες τοποθέτησης του καλωδίου της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Έτσι εδώ και ένα περίπου μήνα, ο δρόμος, έχει κλείσει με τους οδηγούς να αναγκάζονται να περάσουν από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Φωτογραφίες και video Στέλιος Αποστολάκης (Φοίβος)