Χανιά: Ψήφισμα από τους επιστήμονες υγείας δημοτικούς συμβούλους για τον εμβολιασμό

0
43

Κείμενο ψηφίσματος κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων,  επτά δημοτικοί σύμβουλοι που είναι γιατροί και φαρμακοποιοί, με το οποίο καλούν τους Χανιώτες να εμβολιαστούν.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. 

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται: 

Το επόμενο κύμα της πανδημίας της covid 19 είναι ήδη εδώ και ενισχύεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Απειλεί για ακόμη μια φορά την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας αλλά και την οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Ιδιαίτερα στην Κρήτη τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται καθημερινά και η διασπορά του ιού είναι πλέον μεγάλη. Οι κίνδυνοι από την εξάπλωση της νόσου σε όλο το νησί είναι άμεσοι.

Η βασική άμυνα που διαθέτουμε απέναντι στον ιό είναι τα εγκεκριμένα εμβόλια που κυκλοφορούν.

Μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον έλεγχο της πανδημίας και την επιστροφή μας σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και κανονικότητας. Τα εμβόλια που διατίθενται είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 3,5 δισ. δόσεις παγκοσμίως σε σχεδόν 2 δισ. συνανθρώπους μας.

Στα Χανιά υπάρχουν ακόμη κάποιες δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Ως Δημοτικό συμβούλιο τούς καλούμε να το κάνουν, για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Ας αποκτήσουμε ανοσία εμβολιαζόμενοι και όχι μέσα από τη νόσηση. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής απέναντι στη νόσο. Είναι απρόβλεπτη και συχνά αφήνει πίσω της επιβαρύνσεις πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να γίνουν μεταδότες ούτε να γίνουν μεταλλάκτες του ιού.

Η ασφάλεια όλων περνάει και από την ευθύνη του καθενός από εμάς.