Χανιά: Ποιοι πήραν τις επίμαχες καντίνες σε Χρυσή Ακτή και Αγ. Αποστόλους

0
1322

Στους προηγούμενους εκμισθωτές, αλλά στο μισό και στο 1/3 της τιμής που είχαν κλείσει στον προηγούμενο ακυρωθέντα διαγωνισμό “έκλεισαν” τελικά οι δύο νέοι διαγωνισμοί για τις επίμαχες καντίνες ΑΚ8 και ΑΚ13, σε Αγίους Αποστόλους και  Χρυσή Ακτή αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα οι τιμές που παραχωρήθηκαν οι καντίνες στους δύο αναδόχους που πλειοδότησαν έφτασαν στα 16.500 και 21.000 ευρώ, αρκετά πιο χαμηλά δηλαδή από τις τιμές του πρώτου διαγωνισμού που ήταν 37.000 και 65.000 ευρώ αντίστοιχα. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, που σχολίασαν το εν λόγω ζήτημα, ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, που έθεσε το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Πού είναι το δίκαιο εδώ και τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία; Ότι κάποιοι κάνουν ό,τι θέλουν και εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν έχουμε την πολιτική βούληση να το αλλάξουμε; Ότι κάποιοι είναι τα αφεντικά και ανεχόμαστε και συγκαλύπτουμε καταστάσεις και μετά θεωρούμε ότι είναι νομοτέλεια;”

Στο κ. Σαρρή απάντησε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, υποστηρίζοντας: “Είναι διαγωνισμός. Υπάρχουν κανόνες, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Κάποιοι δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έμειναν εκτός. Δεν μπορείτε να μας προσάψετε κατηγορίες και ευθύνες για οτιδήποτε. Λειτουργήσαμε όπως έπρεπε και σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Σχοινοπλοκάκη, για το ποιος ευθύνεται για τη “χασούρα” του Δήμου από την διαδικασία και πως φτάσαμε στο σημερινό χαμηλό τίμημα ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε πως, εφ’ όσον δεν τον σέβεται… δεν απαντά.

“Μόνο αν γίνει ηλεκτρονικός ο διαγωνισμός θα μπορέσουμε να απαλύνουμε τα φαινόμενα αυτά“, υποστήριξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παπντωνάκης.

 Ο κ. Σεραφείμ Ρίζος τέλος στάθηκε στο ότι έχει προσβληθεί ανεπανόρθωτα το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», πως ο καθένας μπορεί να παρανομεί και στο τέλος να δικαιώνεται.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter