Χανιά: Πέταξαν μπογιές στο ιστορικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη και στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βολουδάκη | φωτο

0
1456

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν τις νυχτερινές ώρες το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην οδό Ακρωτηρίου και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, στην Α. Παπανδρέου.

Μετά τους βανδαλισμούς στα γραφεία της ΝοΔΕ Χανίων, άγνωστοι δράστες έγραψαν συνθήματα υπέρ του κρατουμένου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, και έριξαν κόκκινο και μαύρο μπογιά στον τοίχο έξω από τη “Γαλαρία”, όπως είναι γνωστό το σπίτι της οδού Ακρωτηρίου, που είναι η σημερινή οικία του πρώην βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη. 

 

Πρόκειται για το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην οδό Ακρωτηρίου στην περιοχή της Χαλέπας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις επιθέσεις στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους. Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.

Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται».

 

Βανδαλισμοί και στο Πολιτικό γραφείο του Μ. Βολουδάκη

Ανάλογες ήταν και οι εικόνες έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μ. Βολουδάκη.

Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν και φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα. 

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει:

Κάποιοι θρασύδειλοι επισκέφθηκαν ξανά μέσα στη νύχτα το γραφείο μου, και κατόρθωσαν το γνωστό ανδραγάθημα: Πέταξαν μπογιές και προκηρύξεις. Οι προκηρύξεις αυτή τη φορά ήταν για να υποστηρίξουν αίτημα του κατά συρροήν δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς έχω να πω αυτό: Δε μας φοβίζετε, δε μας εμποδίζετε. Ούτε εμένα, ούτε τους συνεργάτες μου. Το ίδιο λένε και όλοι οι συνάδελφοί μου που υφίστανται τελευταία όλο και συχνότερα αντίστοιχες επιθέσεις. Το ίδιο και όλα τα στελέχη της παράταξής μας, στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα.


Σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, κουκουλοφόρους και μη, λέω ακόμη ότι βλέπουμε για ποιους σκοπούς αγωνίζεστε και καταλαβαίνουμε ποιοι είστε. Κρυπτόμενοι αποκαλύπτεσθε!
Συνειδητοποιώντας καθημερινά τις διαστάσεις και τις συνέπειες του εμφυλιοπολεμικού μίσους που καλλιεργεί η νεοκομμουνιστική Αριστερά στην πατρίδα μας, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη δουλειά μας για μια Ελλάδα δημοκρατική, σύγχρονη και ευημερούσα.
Επέλεξα συνειδητά το πολιτικό μου γραφείο να είναι στο κέντρο της πόλης, στο πατρικό μου σπίτι, προσβάσιμο από παντού και σε όλους. Εκεί θα συνεχίσω τη δουλειά μου, με τις ίδιες πάντα αρχές και αξίες, δίπλα στους ανθρώπους που με εξέλεξαν βουλευτή.

Προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργείται από την Ελ.ΑΣ.