Χανιά: Περισυλλογή ανεπιτήρητων ζωών από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

0
37

Στην περισυλλογή ανεπιτήρητων ζωών προχώρησε ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου: “την Πέμπτη 23 Μαρτίου ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Δασών ότι ανεπιτήρητα ζώα βρίσκονταν εντός της αναδασωτέας περιοχής στην θέση Άναβος της Δ.Ε. Καντάνου.

Στην συνέχεια περισυλλέχθηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, 13 ερίφια και 40 αίγες χωρίς ενώτια και άνευ “ΣΑΜΑΣ”.
Λόγω αδυναμίας φύλαξης τα ανεπιτήρητα ζώα μεταφέρθηκαν στις Αγροτικές φυλακές της Αγιάς.

«Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 εάν, από τις διωκτικές αρχές, εντοπιστούν ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα), περισυλλέγονται και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, πενήντα (50) ευρώ για κάθε ανεπιτήρητο ζώο, στον ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανεπιτήρητου κοπαδιού αιτηθεί την επιστροφή του, καταβάλει στο δήμο δέκα (10) ευρώ ανά ημέρα συντήρησης για κάθε ζώο που θα του επιστραφεί.

Εάν εντός δεκαημέρου από την κατάσχεση, ο ιδιοκτήτης δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου προβαίνει στην εκποίηση των κατασχεθέντων ζώων μέσω πλειστηριασμού ή στη δωρεάν διάθεση σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως π.χ. σε Κοινωνικά Παντοπωλεία”.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter