Χανιά: Περιοδεία της ΛΑ.ΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος

0
14

Την Παρασκευή κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας και του Δήμου Χανίων επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων αποτελούμενο από τον υποψήφιο περιφερειάρχη τους υποψήφιους, Αλέκο Μαρινάκη τους Γιώργο Μυλωνάκη και Βάγια Πήχα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον Παναγιώτη Αλέκο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κισάμου και τη Μαλτεζάκη Μαρία υποψήφια δημοτική σύμβουλος  Μουσούρων.

Στο ΓΝΧ ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες των υποψηφίων στα νοσοκομεία όλης της περιφέρειας έχοντας συζητήσει με τους εργαζομένους για την υποστελέχωση του προσωπικού σε κρίσιμες κλινικές και τμήματα.

Με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασθενείς του νοσοκομείου, οι οποίοι προέρχονται πλέον κι από άλλους νομούς της Κρήτης, καθώς δεν λειτουργούν κάποια τμήματα στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, της Σητείας και της Ιεράπετρας. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι η μη επάνδρωση του προσωπικού στα επείγοντα, στο παθολογικό τμήμα, στις τεχνικές υπηρεσίες, στους τραυματιοφορείς αλλά και στα μαγειρεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «οι εργαζόμενοι με συμβάσεις είναι εξαντλημένοι με τους δύο νοσηλευτές να φροντίζουν 40 ασθενείς, τις καθαρίστριες να παραιτούνται λόγω του φόρτου και οι εργαζόμενοι στα χαλασμένα πλυντήρια να εργάζονται μέσα στα νερά». Ένα ακόμα μείζον θέμα που εντοπίστηκε μεταξύ άλλων, είναι η ατομική ευθύνη των ασθενών να επιστρέφουν με δικά τους έξοδα μετέπειτα του εξιτηρίου.

Όπως αναδείχθηκε, μπορεί να έρχονται κάποια κονδύλια που προορίζονται για την υλική αναβάθμιση και των εξοπλισμό του νοσοκομείου, χωρίς όμως να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό να τα χρησιμοποιήσει, πράγμα το οποίο προβληματίζει και τους εργαζόμενους όπως αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στους χώρους του νοσοκομείου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Αλέκος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα ψηφίσματα σχετικά με την υγεία στο νομό Χανίων που κατατέθηκαν σε Περιφερειακά Συμβούλια με πρωτοβουλία των συμβούλων του συνδυασμού τα τελευταία χρόνια. Αναφορικά επισήμανε πως «το ψήφισμα για την απόδοση των χώρων του παλιού ψυχιατρείου της Σούδας για τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Χανίων πέρασε κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο και καλούμε να αξιοποιηθεί άμεσα κι από τους φορείς του κινήματος», ενώ και  πέρσι «δόθηκε μάχη για την πρόταση ψηφίσματος περί απόσυρσης του νομοσχεδίου της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία».

Τον Αύγουστο, δε, προτάθηκε και ψηφίστηκε πλειοψηφικά η παρέμβαση για τα «μεικτά πληρώματα» στα ασθενοφόρα προτάσσοντας το κείμενο διαμαρτυρίας των υγειονομικών του Κ.Υ. Βάμου.

Τέλος, οι υποψήφιοι αναδεικνύοντας τη στάση που έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στα θέματα υγείας, αλλά και τους αγώνες που δίνουν στους χώρους δουλειάς και στο κίνημα κάλεσαν τους εργαζόμενους στη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να βρεθούν την επόμενη μέρα περισσότεροι εκλεγμένοι σύμβουλοί της σε Περιφέρεια και Δήμους, ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση στα ζητήματα της υγείας από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter