Χανιά: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα χωριά που έπαθαν ζημιές| φωτο

0
126

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά του Δήμου Πλατανιά που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες, χτες Τρίτη 26/02/2019. Παρών στην περιοδεία και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Ανθούσης. Μαζί και ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, καθώς και ο Μπάμπης Λουτσέτης, μέλος του ΤΓ.

Έγιναν μάρτυρες της ολικής καταστροφής του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό. Μίλησαν με κατοίκους της περιοχής για το σοβαρό αυτό συμβάν και τις ευθύνες της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης. Συναντήθηκαν επίσης με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας που ενημέρωσε για τις καταστροφές.

Στη συνέχεια βρέθηκαν έξω από τα Μεσκλά, όπου όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό έχουν καταστραφεί και οι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Στην κατεστραμμένη γέφυρα του Φουρνέ, το κλιμάκιο συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη που ενημέρωσε για τις ενέργειες αντιμετώπισης της κατάστασης από την Περιφέρεια. Συνάντησαν επίσης κλιμάκιο της ΔΕΗ που κάνει μεγάλες προσπάθειες αποκατάστασης, καθώς δεκάδες χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές μέρες, και λόγω του μεγέθους της καταστροφής, η επανασύνδεση του δικτύου μπορεί να διαρκέσει αρκετές ακόμα μέρες, καθώς το δίκτυο έχει σχεδόν εξαφανισθεί.

Στον δρόμο μεταξύ Σκινέ και Φουρνέ η γέφυρα έχει καταρρεύσει, όπως επίσης και η γέφυρα στον Αϊ Γιώργη που ενώνει Φουρνέ και Λάκκους. Ο δρόμος προς το χωριό Σκορδαλού είναι κατεστραμμένος με τους κατοίκους αποκλεισμένους. Τα χωριά Λάκκοι, Κάρανος, Ορθούνι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στην περιοχή κινδυνεύουν λαϊκές κατοικίες, και μεγάλες εκτάσεις χωραφιών είναι εξαφανισμένες, με τους κατοίκους να βλέπουν τον κόπο και τις περιουσίες τους να γίνονται έρμαιο των καιρικών συνθηκών.

Τι κλιμάκιο πέρασε από το Πατελάρι, με τις εικόνες της καταστροφής να συνεχίζονται. Βρέθηκε στην γέφυρα του Πλατανιά, η οποία έχει κοπεί στα δύο, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους διερχόμενους κατοίκους, μιας και ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Γερανίου παραμένει σε άσχημη κατάσταση για δύο μήνες τώρα από τις κατολισθήσεις.

Βρέθηκαν στην εκβολή του Ταυρωνίτη ποταμού που έχει αλλάξει ριζικά πλέον την παραλία της περιοχής. Στο χωριό Συρίλι και οι δύο γέφυρες πλέον έχουν καταρρεύσει, ενώ στη γέφυρα στο δρόμο Βουκολιών – Νιο Χωριό έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter