Χανιά: Παρέμβαση Belvedere για τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι | Ζητά αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ και προειδοποιεί για αποζημιώσεις

0
168

Την αναβολή της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τις χρήσεις των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, ζητά με επιστολή της προς το Δήμο Χανίων, η εταιρεία Belvedere η οποία έχει εκμισθώσει τα κτήρια από το Πολυτεχνείο Κρήτης για 25 χρόνια, με στόχο να τα μετατρέψει σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η Δημοτική αρχή σχεδιάζει να προτείνει τη χρήση «κοινωφελείς λειτουργίες» για τα κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι αντί για «γενική κατοικία».

Η εταιρεία Belvedere ζητά να γίνει συνάντηση όλων των πλευρών και να συζητήσουν επί του θέματος, προειδοποιώντας μάλιστα ότι εάν η Δημοτική αρχή προχωρήσει στο σχεδιασμό της, αυτό “θα σημάνει την έναρξη νομικών ενεργειών για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου ή για την αναζήτηση πλήρους αποζημίωσης”. 

Προειδοποιεί μάλιστα ότι “άμεσος και τελικός αποδέκτης της βλάβης που θα ανακύψει από τα ανωτέρω θα είναι οι δημότες της πόλης των Χανίων”.

Παράλληλα απέστειλε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναλυτικά το επενδυτικό της σχέδιο για τα κτήρια (Δείτε το ΕΔΩ

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter