Χανιά: Πανηγυρίζοντας την Παναγιά μέσα στη Βάση της Σούδας| φωτο

0
362

Το κλίμα κατάνυξης κατά την τέλεση της πανηγυρική λειτουργίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην εκκλησία, που βρίσκεται μέσα στην ΝΑΤΟΐκη Βάση της Σούδας, στο Μαράθι, αποτύπωσε την Τετάρτη ο φωτογράφος Παύλος Μπουζάκης, ο οποίος εκτός από τις φωτογραφίες του ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το σχετικό κείμενο.   

Τα Χανιά γιορτάζουν. Σήμερα είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και τα Χανιά γιορτάζουν τον Πολιούχου της πόλης μας στο καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, την Τριμάρτυρη.

Αλλά εκτός την μητρόπολη μας υπάρχει και άλλη μια εκκλησία «εγκλωβισμένη» στο δήμο μας αφιερωμένη σ αυτή την ΜΕΓΑΛΗ μέρα και ανοίγει τις πύλες της μόνο σήμερα. Βρίσκεται στο Μαράθι, μέσα στην ΝΑΤΟΐκη Βάση όπου και εκεί την γιορτάζουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.

Ο Πατήρ Ευμένιος με την τόσο ζεστή φωνή του, έδινε την αίσθηση μιας αγγελικής παρουσίας και μας συγκίνησε με το πλούτο του λόγο του όπου ακτινοβολούσε αγάπη.

Εισόδια Θεοτόκου: Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα 21 Νοεμβρίου

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν.

Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.