Χανιά: Οι αγανακτισμένοι πολίτες, ο Υπουργός και τα προβλήματα…

0
232
rbt

Ο έντονος διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων και του Υπουργού Υποδομών με τους δημοσιογράφους, αλλά και ο διαπληκτισμός που είχε με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, μετά την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής, δείχνουν ένα μόνο πράγμα.

Ότι μάλλον ο κ. Σπίρτζης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο Νομό Χανίων, αλλά και την αγωνία και αγανάκτηση των κατοίκων.

Κατ’ αρχήν ο οποιοσδήποτε Υπουργός δεν έχει δικαίωμα να κάνει νουθεσίες στους εκπροσώπους του τύπου για το ποιες εκφράσεις θα χρησιμοποιήσουν, για να ερμηνεύσουν το αίσθημα της κοινής γνώμης. 

Εάν θέλει ο κ. Σπίρτζης να διαπιστώσει εάν όντως υπάρχει αγανάκτηση τον κόσμο, καλό θα ήταν να κάνει μία βόλτα και να μιλήσει με κατοίκους των πληγεισών περιοχών ή με επιχειρηματίες που ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ξένους επισκέπτες, σε ένα τραυματισμένο περιβάλλον με πάρα πολλά προβλήματα…

Με ένα εθνικό δρόμο, στον οποίο ήδη σε ένα κομβικό του σημείο, σχηματίζονται καθημερινά μεγάλες ουρές(Μεγάλα Χωράφια) οι οποίες, όταν ξεκινήσει σε λίγες ημέρες η τουριστική περίοδος, θα γίνουν ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Με το Δυτικό τμήμα Βόρειου άξονα, να εξυπηρετείται από ένα σημείο που έχει διπλή κατολίσθηση στον Εθνικό δρόμο και μία ξύλινη γέφυρα, μονού ίχνους, στην εναλλακτική διαδρομή, στην ΠΕΟ Χανίων-Κισάμου.

Με ένα επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο που έχει σοβαρότατα προβλήματα, ειδικά σε σημεία που οδηγούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. 

Με κατοίκους να παίρνουν το Νόμο και την ευθύνη στα χέρια τους και να φτιάχνουν οι ίδιοι δρόμο, μέσα στην κοίτη ποταμού, για να εξυπηρετηθούν στις καθημερινές μετακινήσεις τους…

Δεν γνωρίζουμε ποιοι ενημερώνουν τον Υπουργό για την έκταση των προβλημάτων και για την πορεία επίλυσής τους.

Η ενημέρωση που έχει πάντως μάλλον είναι ελλιπής. 

Με αποτέλεσμα το Υπουργείο να μην δίνει άμεσα τις αναγκαίες λύσεις.

Καλές οι μελέτες και τα τεχνικά δελτία, καλή η γραφειοκρατία, αλλά οι (αγανακτισμένοι!) πολίτες περιμένουν άμεσες λύσεις. Εκεί τουλάχιστον που μπορούν να δοθούν. 

Θετικές οι εξαγγελίες περί νέου ΒΟΑΚ. Θετικό και το γεγονός ότι ως δια μαγείας(!) άλλαξαν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι στο τμήμα Χανιά-Κίσαμος. ‘Ότι φώναζαν δηλαδή φορείς, δημαρχοι και δημοσιογράφοι τόσο καιρό, αλλά εισέπρατταν μόνο ειρωνεία. Τώρα το έβαλαν και αυτό στο νέο ΒΟΑΚ. Για να «χρυσώσουν» το χάπι…

Ένας Νομός σε έκτακτη ανάγκη, με ζημιές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορεί να ανακάμψει με μερικές μόνο δεκάδες, που ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός.

Με τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται τι θα γίνει; 

Ήδη από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας αλλά και κάποιων Δημάρχων εκφράζονται σοβαρά παράπονα.

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το διπλό φραστικό επεισόδιο που είχε ο Δήμαρχος Πλατανιά το απόγευμα της Κυριακής, με τον κ. Σπίρτζη.

Το κρίσιμο διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι πλέον πολύ μικρό.

Μέχρι τότε, κάποια βασικά προβλήματα πρέπει να έχουν λυθεί. Διότι διαφορετικά θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα. Και η αγανάκτηση θα μεγαλώσει…