Χανιά: Νέες σπηλαιώσεις στο Κουμ Καπί (φώτο & video)

0
111

Νέες σπηλαιώσεις στο Κουμ Καπί προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τα Χανιά. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων προχώρησε σε νέες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη της περιοχής. 

Το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΛΤΧ, Μανώλη Κοτσιφάκη, βρέθηκαν στο Κουμ Καπί, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη: «Η συγκεκριμένη σπηλαίωση που προκάλεσε την υποχώρηση του παραλιακού τμήματος, ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν προκύψει. Αποφασίσαμε παράλληλα, να γίνει μια εγκάρσια τομή σε όλο το μήκος του παραλιακού τμήματος, μέχρι τον προμαχώνα Moceningo, υπό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες σπηλαιώσεις και να αποκατασταθούν εγκαίρως»

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι πρόσφατες υποχωρήσεις τμημάτων του
παραλιακού τμήματος του Κουμ Καπί, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και ήδη τα συνεργεία έχουν
ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εργασιών αποκατάστασης. «Αυτό που μας ενδιαφέρει ως Δήμος Χανίων είναι, πέρα από τα άμεσα αντανακλαστικά που επιδεικνύουμε, το πώς μπορούμε να προβούμε σε οριστικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα έχουμε προχωρήσει την ανάθεση των απαραίτητων τεχνικών, γεωλογικών και ακτομηχανικών μελετών, για να μπορούμε να έχουμε μια παρέμβαση η οποία θα θωρακίσει οριστικά την περιοχή του Κουμ Καπί. Είμαι αισιόδοξος, ότι για την ανάπλαση της περιοχής, που υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς με την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης Τσακαλάκη, θα έχουμε όχι μόνο ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως θα εξασφαλίσουμε την προστασία σε όλη αυτή την παραλιακή ζώνη και θα αποφύγουμε το συχνό φαινόμενο των σπηλαιώσεων που δημιουργούν τα συγκεκριμένα προβλήματα διάβρωσης τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.