Χανιά: Νέες εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ | φώτο & video

0
85

Eυπαθείς ομάδες πολιτών στους οποίους δίνει μέχρι και μηδενική χρέωση στους λογαριασμούς ύδρευσης, εντάσσει στο κοινωνικό της τιμολόγιο για το έτος 2021 η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, όπως είναι άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στην οποία συμμετείχε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ο Δήμαρχος Χανίων, ο τεχνικός  διευθυντής της επιχείρησης και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Σ. της επιχείρησης, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η ΔΕΥΑΧ εφαρμόζει στην πράξη την κοινωνική πολιτική, με την ένταξη και νέων ομάδων στο κοινωνικό τιμολόγιο, άνεργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΧ πρωτοπορεί και πάλι με την εφαρμογή και την επέκταση και σε άλλες ομάδες, του κοινωνικού της τιμολογίου.

Όπως είπε: “Η ΔΕΥΑΧ εισάγει για πρώτη φορά, ένα σημαντικό πλαίσιο πολιτικών για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μετά την εισήγηση της προέδρου προτάθηκε ο μηδενισμός σε όλα τα κοινωνικά συσσίτια του νόμου. Σημαντικές μειώσεις στο κομμάτι των μακροχρόνια ανέργων και σε όσους σχετίζονται με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορωνοιου. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους για να περάσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, τέλος, Ελένη Ζερβουδάκη, κάλεσε τους δημότες που καλύπτουν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ, για να λάβουν τις σχετικές εκπτώσεις. “Το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων για ακόμα μια χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε δημότες της πόλης μας να επωφεληθούν των κοινωνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ”.