Χανιά: Νέα δεδομένα για τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι από την απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΚ

0
148

Τη χρήση «κοινωφελείς λειτουργίες» για τα κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι αντί για «αμιγή κατοικία», θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες προς το Δήμο Χανίων. η Αντιπροσωπεία του ΤΔΚ/ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αντιπροσωπεία του ΤΔΚ/ΤΕΕ, υιοθέτησε την πρόσφατη κοινή απόφαση των Δ.Σ. των Παραρτημάτων τριών Συλλόγων (ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) .

Στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της Τρίτης, η θέση υπέρ της χρήσης «κοινωφελείς λειτουργίες» έλαβε 23 ψήφους υπέρ έναντι 21 κατά.

Στην απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΔΚ/ΤΕΕ αναφέρεται σε ανάρτηση του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλος Πολάκης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης:

“Έγινε δεκτή η εισήγηση ανεξάρτητων αριστερών και προοδευτικών μηχανικών προς το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης ώστε τα κτήρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι να μη γίνουν ξενοδοχεία (ούτε καν μικρά όπως προέβλεπε η χρήση αμιγούς κατοικία) αλλά να έχουν αποκλειστική κοινωφελής χρήση! Το ΤΕΕ τώρα θα εισηγηθεί την απόφαση του αυτή στο Δήμο Χανιων”.

Η απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΔΚ/ΤΕΕ έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για αμιγή κατοικία, καθώς υιοθετεί τη θέση της κοινωφελούς χρήσης για τα κτίρια του Πολυτεχνείου και “αμιγούς κατοικίας” στην υπόλοιπη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της πρότασης για χρήση «κοινωφελείς λειτουργίες» για τα κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι αντί για «αμιγή κατοικία», έχει ταχθεί και η Δημοτική Αρχή των Χανίων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας Belvedere που ζητά να αναβληθεί η συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει συνάντηση όλων των πλευρών και να συζητήσουν, προειδοποιώντας μάλιστα ότι εάν η Δημοτική αρχή προχωρήσει στο σχεδιασμό της, αυτό “θα σημάνει την έναρξη νομικών ενεργειών για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου ή για την αναζήτηση πλήρους αποζημίωσης”. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter