Χανιά: Μεγάλη πτώση κατέγραψε ο τζίρος των καταστημάτων την περίοδο των εορτών

0
121

Οι γιορτές δεν συγκίνησαν το καταναλωτικό κοινό των Χανίων, που και φέτος προχώρησε σε πολύ συγκρατημένες αγορές με αποτέλεσμα, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων να καταγράψει πτώση από 11 έως 20%.

Το κλίμα των Χριστουγέννων, ούτε και φέτος στάθηκε ικανό να αναστρέψει την κατάσταση για τον εμπορικό κόσμο των Χανίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε μέσα στην περίοδο των εορτών, σε μεγάλες πόλεις της χώρας, η  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Οι χαμηλοί μισθοί αλλά και οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις δεν άφησαν στους καταναλωτές, τη δυνατότητα και τα χρήματα για να προχωρήσουν σε αγορές, ακόμη και αν το ήθελαν.

Αποτέλεσμα η κίνηση στην χριστουγεννιάτικη αγορά των Χανίων, να είναι πολύ συγκρατημένη  καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με εξαίρεση ίσως, την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα πολυκαταστήματα απορρόφησαν και φέτος το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου τζίρου των καταναλωτών, ενώ μοναδική εξαίρεση σε ότι αφορά την κίνηση στα τοπικά καταστήματα, ήταν τα καταστήματα παιχνιδιών που κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και λίγο πιο πάνω.

Μία ακόμη αιτία, που κάνει τους καταναλωτές να είναι πολύ συγκρατημένοι σε ότι αφορά τις χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πως αμέσως μετά τις γιορτές, ξεκινά η περίοδος των εκπτώσεων. 

Οι χειμερινές εκπτώσεις φέτος θα κάνουν πρεμιέρα την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, με τον εμπορικό κόσμο των Χανίων να προσδοκά σε “αναθέρμανση” της “παγωμένης” αγοράς.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter