Χανιά: Μεγάλα προβλήματα, αλλά μικρή συμμετοχή στη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου| φωτο και video

0
121

Με πολύ μικρή συμμετοχή του εμπορικού κόσμου, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Σωματείο Εστίασης Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τοπολιανάκης, στην πόλη των Χανίων η πτώση στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων, μετά την επαναλειτουργία τους, φτάνει έως και το 50%, συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι πραγματικά μεγάλο, απότομο και δεν είναι διαχειρίσιμο». 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mercredi 3 juin 2020

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου χανίων σημείωσε ακόμη ότι «παλεύουμε μια δεκαετία με πολλά προβλήματα και θέματα, που δεν φταίγαμε σε τίποτα. Το δίμηνο που μας πέρασε, μας έχει γονατίσει σχεδόν όλους και πρέπει να μας βρει όλους μια γροθιά για την επόμενη μέρα, ώστε να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mercredi 3 juin 2020

 

Σε ότι αφορά τα αιτήματά της διαμαρτυρίας τόνισε ότι αυτό που ζητάνε από την κυβέρνηση είναι, να σκύψει στη μεσαία επιχειρηματικότητα που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας:

«Να δώσουν την ανάλογη ρευστότητα, δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι. Ζητάμε δάνεια με πολύ μικρά επιτόκια και επιστροφή στην πενταετία χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Θέλουμε όλοι να πληρώσουμε και τα εμπορεύματά μας και τις υποχρεώσεις μας, σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».