Χανιά: Με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση των Νεωρίων | φωτο

0
64

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου με θέμα “Ενετικά Νεώρια Χανίων – Έρευνα και τεκμηρίωση”, που διεξάγεται στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Ενετικό Λιμάνι, ο Δήμος Χανίων έχει ως σκοπό την δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης, ανάδειξης και επαναλειτουργίας των Νεωρίων εντός του 2022. 

Η πρώτη φάση του έργου της προγραμματικής συνεργασίας για τα Νεώρια, μεταξύ Δήμου Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης, Υπουργείου Πολιτισμού και Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκε και οργανώθηκε το συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τεκμηρίωσης του συγκροτήματος των θόλων, στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, με ομιλίες για το κοινό σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε αισιοδοξία του ότι “Η ολοκλήρωση των δευτερευουσών μελετών θα προχωρήσει, ώστε μέσα στο 2022 να γίνει η δημοπράτηση του έργου”.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι από τη στιγμή που θα υπάρξουν η απαιτούμενη μελετητική ωριμότητα και οι αναγκαίες εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο των Νεωρίων, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.