Χανιά: Μάζεψαν 25 αδέσποτα αιγοπρόβατα απο αναδασωτέα περιοχή

0
99

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών ότι ανεπιτήρητα ζώα βρίσκονταν εντός της αναδασωτέας περιοχής στην θέση Άναβος της Δημοτικής Ενότητας Καντάνου.

Στην περιοχή μετέβησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, η οποίοι περισυνέλλεξαν συνολικά 11 ερίφια και 14 αίγες χωρίς ενώτια και άνευ “ΣΑΜΑΣ” (σημάδι στα αυτιά των ζώων με τα οποία τα αναγνωρίζει ο ιδιοκτήτης τους).

Λόγω αδυναμίας φύλαξης τα ανεπιτήρητα ζώα μεταφέρθηκαν στις Αγροτικές φυλακές της Αγιάς.

«Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 εάν, από τις διωκτικές αρχές, εντοπιστούν ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα), περισυλλέγονται και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, πενήντα (50) ευρώ για κάθε ανεπιτήρητο ζώο, στον ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανεπιτήρητου κοπαδιού αιτηθεί την επιστροφή του, καταβάλει στο δήμο δέκα (10) ευρώ ανά ημέρα συντήρησης για κάθε ζώο που θα του επιστραφεί.

Εάν εντός δεκαημέρου από την κατάσχεση, ο ιδιοκτήτης δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου προβαίνει στην εκποίηση των κατασχεθέντων ζώων μέσω πλειστηριασμού ή στη δωρεάν διάθεση σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως π.χ. σε Κοινωνικά Παντοπωλεία».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter