Χανιά: Κινητοποίηση αγροτών για την καθυστέρηση της Περιφέρειας στην δακοκτονία (φώτο)

0
36

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων. 

Οι αγρότες διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν αν και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον δάκο η Περιφέρεια έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα με τους δολωματικούς ψεκασμούς. 

Τ ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:

Α. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Β. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Γ. Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

Δ. Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε μέσω ιδιωτών είτε μέσω Δήμων) το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγού

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter