Χανιά: Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

0
53

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών τού Ιδρύματος.

Η ανακοίνωσή:

«Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών έκαναν ξεκάθαρο ένα πράγμα: πως οι ζωές μας μετράνε! Είδαμε τις εικόνες από τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις μαθητών, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα! Πάνω από 100.000 κόσμου κατέκλισαν το κέντρο της Αθήνας, με την κεφαλή της πορείας να βρίσκει την ουρά! Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 2015 και μετά, με μαζικές διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε πάνω από 70 πόλεις, και τον κόσμο να ξεπερνά τους 400.000. Όπως και στα Χανιά, η πλατεία Δημοτικής Αγοράς πλημύρισε από κόσμο 5.000ων. Ο φοιτητικός μας σύλλογος έδωσε το δικό του μήνυμα, κρεμώντας γιγαντόπανό στο φάρο με το μήνυμα «ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ… ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!» που ακούστηκε από άκρη σε άκρη! Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να ξεχαστεί!

Το έγκλημα στα Τέμπη κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, με τους περισσότερους να αποτελούν φοιτητές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, ενώ ακόμα και τώρα κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία, και πολλοί αγνοούνται. Όσο και αν τα κυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, την στιγμή που δεν υπήρχαν στις γραμμές ούτε καν σηματοδότες, ο λαός δεν παραπλανάτε, οι εγκληματικές πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν πια να κρυφτούν ! Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ζητωκραύγαζε για το ξεπούλημα του ΟΣΕ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει, στην περικοπή των εξόδων των σιδηροδρόμων, κατακερματίζοντας κάθε δικλείδα ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το όσα έγιναν. Η υποβάθμιση των σιδηροδρόμων και η εσκεμμένη αμέλεια συντήρησης του, αδιαφορώντας για την εγκατάσταση δικλείδων ασφαλείας, οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών.

Η οργή μας θα γίνει ποτάμι ανατροπής! Όπως στις 8η Μάρτη, έτσι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, έδωσαν μαζικό και μαχητικό παρών, τόσο την επόμενη μέρα, στις 9 Μάρτη, στο πλευρό των υγειονομικών, όσο και την Κυριακή 12/3, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την υποκρισία τους. Οι φωτογραφίες των «στεναχωρημένων» υπουργών, την ίδια στιγμή που μιλούν για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τα δολοφονικά αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, δεν πείθουν κανέναν! Το βαρέλι της υποκρισίας τους δεν έχει πάτο. Από την προσχηματική παραίτηση του Καραμανλή, που έχει το θράσος να λέει πως δήθεν «δεν θα πληρώσει αυτός τα λάθη των προηγούμενων» βγάζοντας την ουρά του απ’ έξω, ανακοινώνοντας εκ νέου υποψηφιότητα, έως το «όλοι φταίμε» του Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ενώ προκειμένου να αποσιωπήσουν την λαϊκή οργή, κήρυξαν «εθνικό πένθος». Ακόμα και το φιάσκο της παραίτησης του Καραμανλή, ο οποίος μόλις πριν δύο εβδομάδες από τα γεγονότα στα Τέμπη, μιλούσε για τις ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο,είναιμιαακόμηέκδηληπροσπάθειασυγκάλυψηςτουεγκλήματοςπουέκαναν. Ταπροβλήματατωνγραμμώνήτανγνωστά. Έκλειναν όμως τα μάτια, ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ προειδοποιούσαν μήνες πριν, βάζοντας ηχηρά το αίτημα για ασφαλείς σιδηροδρομικές γραμμές, κάνοντας απεργίες και στέλνοντας επιστολές και εξώδικα προειδοποιώντας για μελλοντικά ατυχήματα, τα οποία δυστυχώς έγιναν, με την πιο πρόσφατη καταγγελία να είναι μόλις πριν ένα μήνα! Η απάντηση της ΝΔ ήταν: να τους καταγγείλει και να κηρύττει τις απεργίες τους «καταχρηστικές» και «παράνομες».

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter