Χανιά: Καταδικάστηκαν οι δυο νεαροί Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία (φώτο)

0
1172

Δεν έπεισαν το δικαστήριο ότι η πράξη τους ήταν αποτέλεσμα απερισκεψίας οι δυο 23χρονοι στρατιωτικοί από την Γερμανία που κατέβασαν το μεσημέρι της Κυριακής την ελληνική σημαία και στην θέση της ανέβασαν την γερμανική στον Σταυρό Ακρωτηρίου. Το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή της 10μηνης φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

Με την διαδικασία του αυτοφώρου οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν αρχικά στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία και στην συνέχεια παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Και οι δυο υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους προέβησαν σε αυτή την ενέργεια κάτι που συνηθίζεται στην χώρα τους να βάζουν δηλαδή την σημαία τους όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή. Όπως είπαν δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν με την κίνησή τους αυτή το εθνικό σύμβολο της χώρας που τους φιλοξενεί. 

Τόνισαν ότι δεν είχαν καμία κακή πρόθεση και ότι σέβονται και αγαπούν τους Έλληνες.

Τους δύο 23χρονους συνόδευε ανώτατη αξιωματικός, ενώ αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στην Γερμανία, όπου και εκεί θα ελεγχθούν πειθαρχικά.