Χανιά: Κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απόπειρα προσέγγισης του Μαλανδράκη;

0
397
φωτο αρχείου

Ήταν τελικά τυχαία η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, στο Δημαρχείο του Πλατανιά, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου παραδοσιακά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, παραθέτει γεύμα σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και τους συνεργάτες του;

Η πληροφορία ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει ενδιαφέρον για να στηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Ντουντουλάκη, επίσημα ή ανεπίσημα, άνοιξε την… όρεξη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να κάνει μία απόπειρα προσέγγισης ενός κατά γενική σχεδόν ομολογία επιτυχημένου Δημάρχου και μάλιστα του μεγαλύτερου μετά τα Χανιά, περιφερειακού Δήμου του Νομού. Εάν τα καταφέρει αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία. 

Είναι γνωστό πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αναζητά υποψήφιους Δημάρχους που να έχουν  πιθανότητες επιτυχίας και να είναι πρόθυμοι να τους στηρίξει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Έλαβε βέβαια την πρώτη αρνητική απάντηση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Σταμάτη Σγουράκη, που θα κατέλθει υποψήφιος απέναντι στον κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τη ΝΔ.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Σγουράκης με μία σκληρή ανακοίνωσή του, αρνήθηκε την οποιαδήποτε στήριξη, όταν δημοσιοποίησε η ΑΥΓΗ την πληροφορία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στηρίξει στο Δήμο Αποκορώνου. 

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν για την επίσκεψη του κ. Πολάκη, είχε ενημερωθεί νωρίτερα ο Δήμαρχος Πλατανιά.

Πιθανόν να τη γνώριζε. Άλλωστε οι πληροφορίες ότι γίνονται συζητήσεις για να στηρίξει η ΝΔ, το βασικό του αντίπαλο, τον κ. Ντουντουλάκη, είναι γνωστές και στον ίδιο.

Προφανώς λοιπόν ο κ. Μαλανδράκης αποδεχόμενος μία επίσκεψη που γνώριζε ότι θα προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις, να ήθελε να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Ειδικά προς τη ΝΔ, καθώς τοπικά στελέχη από το κόμμα, είχαν κατέλθει και ετοιμάζονται να κατέλθουν ξανά με το δικό του συνδυασμό. 

Είναι γεγονός πάντως ότι ο Δήμος Πλατανιά αποτελεί ένα ελκυστικό Δήμο, με ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον για τα κόμματα. 

Εάν θα φέρει και «φουρτούνες» στο εσωτερικό τους, αυτό είναι κάτι που απομένει να το δούμε.

Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις τρεις δεδομένες υποψηφιότητες των κ. Μαλανδράκη, Ντουντουλάκη και Ανθούση που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, ίσως να κυοφορείται και μία ακόμη υποψηφιότητα, που πιθανόν να αλλάξει κάποιες από τις ισορροπίες στο Δήμο. 

Μ.Κ