Χανιά: Καλλιεργούσε δενδρύλλια ινδικής κάνναβης μέσα στο σπίτι του (φώτο)

0
99

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένας 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε μετραέψει το σπίτι του σε εργοστάσιο υδροπονικής καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 12 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 103 γραμμαρίων, εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια και ζυγαριά ακριβείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:  

Συνελήφθη, χθες (27.08.2021) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω αλλοδαπού.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της οικίας να εχει εγκαταστήσει υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν:

12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρα στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λαμπτήρες, σύστημα εξαερισμού, λιπάσματα κ.τ.λ.),
103 γραμμάρια κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
2 συσκευές κινητών τηλεφώνων

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter